Zelenski, la Davos: „Numai poporul nostru și investițiile voastre pot construi o economie puternică”

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a adresat un apel marți, la Forumul Economic Mondial de la Davos, către partenerii internaționali, subliniind importanța investițiilor în economia ucraineană și promițând o consolidare reciprocă a securității globale, scrie Reuters.

În discursul său, președintele Zelenski a subliniat că doar o combinație între resursele interne ale Ucrainei și investițiile externe pot construi o economie puternică și durabilă. "Numai poporul nostru și investițiile voastre pot construi o economie puternică... Avem nevoie de investiții din partea companiilor previzibile și transparente", a declarat Zelenski.

Președintele Ucrainei a adus în discuție nevoia de investiții în contextul economic actual și a subliniat importanța parteneriatului între Ucraina și comunitatea internațională. El a pledat pentru investiții predictibile și transparente, menționând că acestea vor contribui la creșterea economică sustenabilă a Ucrainei.

"Consolidați economia noastră, vom consolida securitatea voastră", a adăugat Zelenski, subliniind ideea că o economie ucraineană puternică va contribui la stabilitatea și securitatea globală. Acest apel vine într-un context internațional marcat de incertitudine economică și schimbări geopolitice, iar Ucraina își dorește să devină un partener solid pentru investitorii internaționali.

Președintele Zelenski a evidențiat, de asemenea, angajamentul Ucrainei față de transparență și predictibilitate în afaceri, subliniind că aceste valori sunt esențiale pentru a atrage investiții durabile. El a subliniat că Ucraina este pregătită să creeze un mediu de afaceri favorabil și să faciliteze colaborarea cu partenerii internaționali.

Apelul președintelui Zelenski la Forumul Economic Mondial de la Davos reflectă dorința Ucrainei de a atrage investiții internaționale pentru a stimula dezvoltarea economică și, în același timp, promite consolidarea securității globale prin acest parteneriat reciproc. Mesajul său transmite clar că o economie ucraineană puternică poate servi drept pilon stabil pentru securitatea internațională.

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Elveția acceptă găzduirea unui summit global pentru pace în Ucraina

Elveția a anunțat, luni, că a acceptat să găzduiască un summit global pentru pace în Ucraina, la solicitarea președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, scrie Reuters. 

Ca țară neutră, Elveția a jucat anterior rolul de mediator în rezolvarea conflictelor și ar putea acum să ajute la găsirea unei rezoluții pentru războiul care a început când Rusia a trimis trupe în Ucraina, la 24 februarie 2022.

"La solicitarea președintelui ucrainean, Elveția a acceptat să găzduiască un summit privind formula pentru pace", a declarat guvernul elvețian. "Detaliile suplimentare sunt în curs de lucru."

La o conferință de presă în Berna, alături de omologul său elvețian, Viola Amherd, Zelenski nu a furnizat o listă extinsă a participanților la viitorul summit pentru pace, dar a dat indicii cu privire la cine dorește să participe.

"Suntem deschiși tuturor țărilor care respectă suveranitatea și integritatea teritorială la summitul pentru pace, așa că trageți concluzii despre cine invităm", a spus Zelenski.

"Am dori să fie prezent Sudul Global... este important pentru noi să arătăm că întreaga lume este împotriva agresiunii Rusiei și întreaga lume este de acord cu o pace dreaptă."

Nici Zelenski, nici Amherd nu au furnizat detalii cu privire la când sau unde în Elveția ar putea avea loc summitul. Ei au afirmat că echipele lor vor începe organizarea începând de marți.

Zelenski se afla în Elveția pentru a se întâlni cu alți lideri mondiali la Forumul Economic Mondial de la Davos.

Printre personalitățile pe care ar putea să le întâlnească se numără și premierul chinez Li Qiang, care este, de asemenea, prezent la Davos săptămâna aceasta.

Duminică, Ucraina a afirmat că este vital ca Beijingul să fie implicat în negocieri, pentru a pune capăt conflictului.

Luni, Zelenski a declarat că Beijingul, unul dintre aliații cheie ai Rusiei, joacă "un rol important" în lume, și își dorește ca regimul chinez să trimită un reprezentant.

"Ne-ar plăcea foarte mult ca China să fie implicată în formula noastră (pentru pace), precum și în summit", a spus el. "Dar nu totul depinde de dorințele noastre."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel