Zelenski, mesaj după gafa lui Joe Biden, care l-a prezentat drept "Vladimir Putin"

Joe Biden s-ar fi răstit la Vololdimir Zelenski în timpul unei convorbiri telefonice. Ce l-ar fi enervat pe președintele SUA / Foto: Facebook Volodimir Zelenski
Joe Biden s-ar fi răstit la Vololdimir Zelenski în timpul unei convorbiri telefonice. Ce l-ar fi enervat pe președintele SUA / Foto: Facebook Volodimir Zelenski

Președintele Ucrainei a ajuns în Irlanda, unde a fost întrebat de jurnaliști despre cum s-a simțit atunci când Joe Biden l-a prezentat în mod greșit drept "Vladimir Putin".

Președintele ucrainean Volodymyr Zelenski a declarat că eroarea făcută de omologul său american Joe Biden, referindu-se accidental la el ca fiind președintele rus Vladimir Putin, este o greșeală ce poate fi trecută cu vederea, având în vedere tot sprijinul pe care SUA l-au oferit Ucrainei.

Biden s-a referit în mod eronat la Zelenski drept Putin la un summit NATO din Washington, joi, înainte de a se corecta două secunde mai târziu.

"Este o greșeală. Cred că Statele Unite au susținut mult ucrainenii. Putem uita unele greșeli, cred că da", a spus Zelenski sâmbătă reporterilor pe aeroportul din Shannon, Irlanda, unde s-a întâlnit cu premierul irlandez Simon Harris.

Joe Biden, două gafe majore la summitul NATO

Joe Biden, aflat sub presiunea de a-şi retrage candidatura la Casa Albă, i-a făcut intrarea la microfon președintelui Zelenski numindu-l din greșeală "preşedintele Putin". 

"Şi acum vreau să-i dau cuvântul preşedintelui Ucrainei, care are atât curaj, atâta determinare. Doamnelor şi domnilor, preşedintele Putin", a declarat democratul, în vârstă de 81 de ani, care s-a îndepărtat de microfon înainte de a realiza greşeala şi de a reveni afirmând: "Îl va învinge pe preşedintele Putin. Preşedintele Zelenski. Sunt atât de concentrat să-l învingem pe Putin".

Youtube video image

O altă greșeală făcută de Joe Biden a fost referirea la vicepreședintele Kamala Harris drept "vicepreședintele Trump". 

În contextul îngrijorărilor legate de starea sa de sănătate Biden a precizat că toate examinările neurologice la care a fost supus au arătat că este "bine".

"Am avut trei examinări neurologice intense şi ample" efectuate de un neurolog, ultimul "în februarie", a amintit el şi "spun că sunt în formă bună". "Sunt bine. Sunt testat în fiecare zi cu privire la capacităţile mele neurologice" ca urmare a "deciziilor pe care le iau în fiecare zi", a explicat preşedintele Biden

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel