Zelenski nu a ţinut niciun discurs în Parlament. Radu Tudor spune că preşedintele Ucrainei a salvat România. "A scutit România să fie mediatizată ca gazda unui circ"

Administraţia Prezidenţială
Administraţia Prezidenţială

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei, nu a mai ţinut un discurs în Parlamentul României. La conferinţa de presă susţinută alături de preşedintele Klaus Iohannis, Zelenski a explicat şi de ce nu a mai făcut acest lucru. Radu Tudor, analist militar, este de părere că Volodimir Zelenski a salvat România de la o ruşine internaţională cu explicaţia sa. 

La conferinţa de presă, preşedintele Klaus Iohannis a spus că "agenda preşedintelui Zelenski a fost negociată de către cele două delegaţii şi comunicată public. Atât pot să spun la asta", întrebat fiind de ce preşedintele ucrainean nu va susţine un discurs în Parlament, dar şi dacă anularea acestuia are legătură cu protestul făcut în plen de mai mulţi senatori şi deputaţi. 

Volodimir Zelenski a intervenit şi i-a spus jurnalistului că îl poate întreba direct pe el. 

"Mă puteți întreba pe mine. Am venit să vizitez oamenii din România, să le mulțumesc, să discut chestiuni strategice cu președintele Iohannis, dar nu am pregătit niciun discurs. Data viitoate, fiți siguri, voi veni și o voi face", a declarat Volodimir Zelenski.

Radu Tudor, jurnalist Antena 3 CNN şi analist militar, spune că Volodimir Zelenski a salvat România prin reacţia sa. 

"Cred că cel care ne-a scos din necaz este Volodimir Zelenski. Prin eleganţa răspunsului său, prin dezgheţul de care a dat dovadă vizavi de jurnalişti, prin intervenţia sa. Eu cred că a fost o mână întinsă României, precizând faptul că nu a avut un discurs pregătit. L-a salvat pe Klaus Iohannis şi a salvat România, din punctul meu de vedere. Faptul că a spus public că nu a pregătit un discurs încheie toate speculaţiile din spaţiul public foarte elegant. Am văzut ce calm şi sincer a fost Volodimir Zelenski. 

Pe de altă parte parte, asta arată o inabilitate a conducerii Parlamentului României. Şi cred că faptul că Zelenski nu a mai avut un discurs în Parlament a scutit România să fie privită şi mediatizată pe plan internaţional ca gazda unui circ în Parlament, cu ţipete şi urlete, cum ne-au obişnuit din păcate extremiştii din legislativul românesc. Lucrul acesta ar fi fost văzut de întreaga lume. România a scăpat de momentul acesta graţie deciziei şi declaraţiei preşedintelui Zelenski, dar noi dăm în continuare dovadă de inabilitate politică în a gestiona momentele de criză care apar", a declarat Radu Tudor în emisiunea Decisiv, moderată de Cătălina Porumbel. 

CITEŞTE ŞI  Șoșoacă, circ în Parlament, cu harta adusă pentru Zelenski. Chirieac arată decizia profund greșită: Toată presa mondială ar fi dat...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel