Zelenski, prima declarație despre moartea lui Prigojin

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a vorbit despre moartea lui Evgheni Prigojin, liderul Wagner.

Președintele Volodimir Zelenski spune că Ucraina nu a avut nimic de-a face cu moartea liderului mercenar Evgheni Prigojin, potrivit agenției de presă ruse Interfax, citată de Sky News.

Ucraina „nu a avut nimic de-a face cu” moartea raportată a lui Prigojin, spune Zelensky

Raportul, care susținea că liderul Wagner a murit alături de alte nouă persoane într-un accident de avion ieri, nu a fost încă verificat - și nimeni nu a revendicat repsonabilitatea pentru acesta.

Președintele Vladimir Putin a fost însă acuzat pe scară largă că a avut o anumită implicare, dar nici el, nici Kremlinul nu au făcut vreun comentariu pe acest subiect.

VEZI ȘI        -        BREAKING NEWS  Imaginile zilei cu debarcarea ucrainenilor în Crimeea. Drapelul albastru galben a fluturat din nou în peninsula ocupată în 2014 / video

Avionul în care se afla Evgheni Prigojin, șeful Wagner, s-a părubșit, ieri, 23 august 2023, în regiunea Tver din Federația Rusă. Din primele informații se pare că avionul ar fi fost doborât de la sol, dar sunt încă în discuție și alte ipoteze.

În urmă cu două luni, Evgheni Prigojin a provocat o rebeliune a Grupului Wagner împotriva conducerii militare a Federației Ruse, însă aceasta a fost oprită după intervenția președintelui belarus Aleksandr Lukașenko.

Cu doar două zile în urmă Evgheni Prigojin a apărut într-un clip video ce părea a fi filmat în Africa.

CITEȘTE ȘI       -      EXCLUSIV  Culisele doborârii avionului lui Prigojin / Eroare a rușilor sau lovitură a ucrainenilor? / Generalul Barbu: Avionul a picat ca o piatră / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel