Zelenski răspunde după ce Occidentul i-ar fi cerut să pregătească planul de pace cu Rusia 

Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a comentat informaţiile potrivit cărora responsabili americani şi europeni au discutat cu guvernul său despre negocieri pentru a se pune capăt războiului cu Rusia.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, într-un interviu acordat duminică pentru un post american, că 'nu este pregătit' pentru discuţii cu Rusia, cât timp aceasta nu îşi retrage trupele din Ucraina, transmite AFP.

Statele Unite 'ştiu că nu sunt pregătit să vorbesc cu teroriştii, pentru că ce spun ei (teroriștii-n.r.) nu valorează nimic', a spus Zelenski duminică la postul NBC.

Declaraţiile sale survin şi după ce un comandant ucrainean de rang înalt a afirmat în această săptămână că cele două armate sunt prinse în capcana unui război de uzură şi de poziţii.

'Deocamdată, nu am nicio relaţie cu Rusia, şi ei cunosc poziţia mea', a afirmat preşedintele ucrainean, adăugând că 'ei trebuie să plece de pe teritoriul nostru şi doar după aceea lumea va putea pune în mişcare diplomaţia'.

Potrivit lui Zelenski, conflictul este într-o 'situaţie dificilă', dar nu într-un impas.

'Pe linia de front, nu este un secret, nu avem apărare aeriană. Din acest motiv Rusia controlează cerul. Dacă ei controlează tot cerul, noi nu putem să avansăm rapid până când vom avea o apărare aeriană', a mai spus el. 

Alegerile din Ucraina din 2024. Vor mai avea loc? 

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski ia în considerare "argumentele pro şi contra" organizării alegerilor prezidenţiale în primăvara anului viitor, a declarat vineri ministrul său de externe Dmitro Kuleba, citat de Reuters.

"Nu închidem această pagină. Preşedintele Ucrainei ia în considerare şi cântăreşte diferitele argumente pro şi contra", a declarat Dmitro Kuleba într-un briefing, adăugând că organizarea de alegeri în timpul războiului cu Rusia ar presupune provocări "fără precedent".

Kuleba a făcut această declaraţie de la Berlin, unde se află într-o vizită de lucru, în cadrul căreia a încercat să se asigure de un sprijin suplimentar în lupta ţării sale împotriva forţelor ruse, în condiţiile în care atenţia internaţională este concentrată în prezent asupra situaţiei din Orientul Mijlociu.

"Aveţi încredere în noi, susţineţi lupta noastră! Iar victoria noastră va fi şi victoria voastră", a declarat Kuleba vineri, în timpul unei intervenţii la postul de televiziune ZDF, potrivit dpa.

El a subliniat că, deşi atenţia presei asupra invaziei ruse în Ucraina a scăzut, sprijinul politic din partea partenerilor din Occident a rămas ridicat, relateză Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel