Zelenski, reacție la decizia CPI de a emite un mandat de arestare pe numele lui Putin

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a transmis un mesaj referitor la mandatul de arestare pe numele lui Vladimir Putin.

„Separarea copiilor de familiile lor, privarea lor de orice oportunitate de a-și contacta rudele, ascunderea copiilor pe teritoriul Rusiei, deportarea lor în regiuni îndepărtate - toate acestea sunt, evident, politica de stat rusă, deciziile statului, răul făcut de stat”, a transmis Volodimir Zelenski, după decizia Curții Penale Internaționale de a emite un mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin, conform Sky News.

Volodimir Zelenksi a spus că ar fi fost „imposibil să desfășoare o astfel de operațiune criminală” fără Vladimir Putin, într-o postare pe Telegram.

El a numit decizia instanței drept una „istorică” „de la care va începe responsabilitatea istorică”.

Președintele ucrainean a mulțumit procurorului șef al instanței și „tuturor celor din lume care ne ajută să luptăm pentru dreptate”.

Vineri, 17 martie 2023, Curtea Penală Internațională a emis un mandat de arestare pe numele președintelui rus Vladimir Putin.

CITEȘTE ȘI     -    Putin ar putea să fie arestat în august, când ar urma să meargă în Africa de Sud. Țara e obligată să pună în aplicare mandatul CPI

Președintele rus ar putea să fie arestat în Africa de Sud, unde ar urma să meargă în luna august a acestui an, la summitul BRICS de la Durban

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel