Zelenski, schimbări majore în operațiunile de pe front. Un important comandant militar a fost înlocuit

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a cerut duminică schimbări rapide în operațiunile armatei ucrainene și a anunțat demiterea comandantului forțelor medicale ale armatei, scrie Reuters.

Mișcarea lui Zelenski a fost anunțată când s-a întâlnit cu ministrul Apărării Rustem Umerov, moment ce a coincis cu dezbaterea despre desfășurarea războiului de 20 de luni împotriva Rusiei, cu întrebări cu privire la contraofensiva din est și sud, conform Reuters.

„În întâlnirea de astăzi cu ministrul Apărării Umerov, prioritățile au fost stabilite”, a spus Zelenski.

„A mai rămas puțin timp de așteptat pentru rezultate. Este nevoie de acțiuni rapide pentru schimbările viitoare”, a adăugat el.

Zelenski a spus că a înlocuit-o pe generalul-maior Tetiana Ostașcenko din funcția de comandant al Forțelor Medicale ale Forțelor Armate.

„Sarcina este clară, așa cum a fost subliniat în mod repetat în societate, în special în rândul medicilor de luptă, avem nevoie de un nivel fundamental nou de sprijin medical pentru soldații noștri”, a spus el.

Rapoartele militare ale Ucrainei despre ceea ce descrie drept progrese în recucerirea zonelor ocupate din est și sud și săptămâna trecută au confirmat că trupele au preluat controlul zonelor de pe malul estic al râului Nipru, în sudul regiunii Herson.

Comandantul șef ucrainean, generalul Valery Zaluzhniy, într-un eseu publicat luna aceasta, a declarat că războiul intră într-o nouă etapă de uzură și că Ucraina are nevoie de tehnologie mai sofisticată pentru a contracara armata rusă.

Deși a afirmat în mod repetat că progresele vor necesita timp, Zelenski a negat că războiul se află într-un impas și a cerut partenerilor occidentali ai Kievului, în principal Statelor Unite, să mențină nivelurile de sprijin militar.

Ostașcenko a fost înlocuită de generalul-maior Anatoliy Kazmirchuk, șeful unei clinici militare din Kiev.

Demiterea ei a survenit la o săptămână după ce un organ de știri ucrainean a sugerat că îndepărtarea ei, precum și a altora, era iminentă în urma consultărilor cu paramedicii și alți oficiali responsabili cu acordarea de sprijin armatei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel