Zelenski și-ar putea anula vizita în Germania după o scurgere de informații. Oficialii ucraineni au fost ”profund dezamăgiți”

Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres

Poliția din Berlin a deschis o anchetă după ce un ofițer a împărtășit presei detalii despre viitoarea vizită a președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski în capitala Germaniei.

Informațiile publicate în mass-media ”conțin detalii confidențiale ale unei operațiuni care este planificată”, a declarat joi poliția din Berlin într-un comunicat, adăugând că a fost lansată o anchetă privind ”încălcarea secretului”.

”Un singur angajat dăunează reputației poliției din Berlin într-un mod atât de rușinos, atât la nivel național, cât și internațional”, a spus șeful poliției din Berlin, Barbara Slowik, potrivit Politico.

Ziarul local BZ a fost primul care a raportat miercuri că Zelenski va vizita capitala Germaniei pe 13 mai, citând ”surse de securitate” și ”un ofițer de poliție din Berlin implicat în planificare”.

Articolul includea detalii despre itinerarul președintelui ucrainean și numele hotelului la care urma să se cazeze.

Vestea despre călătoria lui Zelenski a fost preluată rapid de o serie de instituții naționale și străine după ce un purtător de cuvânt al poliției din Berlin a confirmat că vizita va avea loc.

În declarația sa de joi, poliția din capitala germană a declarat că a ”confirmat doar” pregătirile în curs înainte de călătorie, fără a furniza ”o informație care a pus în pericol vizita de stat”.

Biroul de știri german, T-online, a declarat miercuri că a aflat din ”cercurile apropiate Guvernului ucrainean” că Kievul ia în considerare anularea călătoriei lui Zelenski din cauza scurgerii.

Potrivit raportului, oficialii ucraineni au fost ”profund dezamăgiți” de faptul că ”informații aparent foarte sensibile despre politica de securitate” au fost publicate în mod deliberat din surse germane. Acest proces a fost ”iresponsabil” și ar putea ”pune sub semnul întrebării o posibilă vizită a președintelui ucrainean”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel