Zelenski spune că Ucraina va rezolva criza de combustibil după ce Rusia a distrus mai multe depozite petroliere

Sursa foto: Facebook Volodimir Zelenski
Sursa foto: Facebook Volodimir Zelenski

Ucraina va rezolva în curând criza de combustibil, chiar dacă forţele ruse au distrus o serie de depozite petroliere, a declarat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, potrivit Reuters. 

Rusia a atacat în această săptămână principalul producător de combustibil din Ucraina, rafinăria de petrol Kremenciuk, precum şi alte câteva mari depozite.

'Se înregistrează cozi şi creşteri de preţuri la benzinării în multe regiuni din ţara noastră', a afirmat Zelenski într-un discurs transmis în cursul nopţii.

'Ocupanţii distrug în mod deliberat infrastructura pentru producţia, furnizarea şi depozitarea de combustibil. Rusia ne-a blocat de asemenea porturile, aşa că nu există soluţii imediate pentru a acoperi deficitul', a adăugat el.

'Dar guvernul promite că într-o săptămână, maxim două, va funcţiona un sistem de furnizare de combustibil pentru Ucraina care va preveni lipsurile', a mai spus Zelenski. Ministrul Economiei, Iulia Sviridenko, a transmis printr-un comunicat că deficitul de combustibil va fi acoperit într-o săptămână, deoarece operatorii din Ucraina au semnat contracte cu furnizori europeni.

Citește și - Lavrov: Rusia nu consideră că e într-un război cu NATO

Ministrul de externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Rusia nu se consideră a fi în război cu NATO din cauza Ucrainei deoarece o astfel de evoluţie ar creşte riscurile unui război nuclear, transmite Reuters citând agenţia rusă de presă RIA. 

Moscova susţine că a lansat invazia în parte din cauza temerilor că Ucraina s-ar putea alătura NATO.

RIA a informat că şeful diplomaţiei ruse a declarat pentru canalul Al Arabiya din Dubai că este vina Ucrainei pentru blocarea discuţiilor de pace. Serghei Lavrov a acuzat Kievul că şi-a schimbat poziţia în procesul de negociere. Vezi continuarea aici!

Citește și - Crime de război săvârșite de ruși în Ucraina. SUA: Putin, în stare de corupție morală

Pentagonul l-a acuzat vineri pe Vladimir Putin de depravare şi cruzime pentru modul în care forţele ruse se comportă în Ucraina, unde sunt acuzate că au ucis civili, inclusiv copii, transmite Agerpres, care citează AFP. Întrebat în cadrul unui briefing de presă despre starea psihologică a preşedintelui rus în această etapă a conflictului, purtătorul de cuvânt al Departamentului Apărării, John Kirby, a părut să fie în pragul lacrimilor când a făcut referire la atrocităţile atribuite forţelor ruse. Vezi știrea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel