Zelenski susține că Ucraina va lansa o „nouă contraofensivă“ / „Rușii vor avea câteva surprize“

Agerpres
Agerpres

Președintele Volodimir Zelenski spune că Ucraina pregătește o „nouă contraofensivă“.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski, într-un interviu exclusiv de la Fox News, a făcut apel atât la președintele Biden, cât și la candidatul republican Donald Trump să viziteze Ucraina și să vadă singuri „tragediile” din prima linie, scrie Pravda.ua.

Zelenski a mai susținut că poporul rus ar putea crea schimbări în Federația Rusă și ar putea să-l îndepărteze pe Putin, dar totuși acest lucru presupune un drum lung și dificil. El a adăugat că Ucraina trebuie să fie „puternică pe câmpul de luptă”.

„Pozițiile sale vor fi mai slabe dacă, pe măsură ce numărul de victime crește, oamenii din Rusia vor vedea reticențele cu privire la acest război”, a explicat Zelenski. „Acest val este ceva de care avem nevoie”, a completat el.

Întrebat despre pierderile pe care le-au suferit forțele sale, Zelenski a fost vag, spunând că e vorba de „zeci de mii”. Totuși, el a ținut să evidențieze că pierderile sunt mai puține decât cele suferite de Rusia, susținând că raportul este de 1 (Ucraina) la 5 (Federația Rusă).

El a comentat afirmația conform căreia mulți se așteptau la o contraofensivă mai eficientă în anul 2023, evidențiind faptul că o contraofensivă presupune să „ne gândim la viețile luptătorilor, deoarece mișcarea rapidă ar avea ca rezultat pierderea de oameni. Dacă Ucraina pierde soldați, va pierde totul.”

„A ne apăra este sarcina numărul unu. Apoi vom continua povestea noastră de succes în Marea Neagră și o vom face. Nu voi intra acum în profunzime detalii, dar rusii vor avea câteva surprize”, a mai spus președintele ucrainean.

„Deci, sudul este foarte important. Pentru a apăra [estul], unde au peste 200.000 de soldați, de asemenea foarte important de apărat. Și, bineînțeles, vom pregăti o nouă contraofensivă, o nouă operațiune. Desigur, nu voi spune mai mult. Depinde de multe lucruri.“, a mai zis Zelenski.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel