Zelenski: Ucraina va adera la NATO, aliații înțeleg acest lucru

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Conform declarațiilor făcute de președintele ucrainean Volodymyr Zelenski, el exprimă dorința ca Ucraina să devină membră a NATO.

„Ucraina va deveni membră a Alianței Nord-Atlantice, iar aliații țării înțeleg acest fapt.”, spune președintele ucrainean Volodymyr Zelenski, într-o conferință de presă alături de cancelarul german Olaf Scholz la Berlin, vineri, conform unui corespondent Ukrinform.

Zelenski a subliniat că Summitul NATO de la Vilnius a fost important pentru Ucraina.

"Înțeleg că am dorit să primim o invitație specifică [la aderarea la NATO]. Chiar contează pentru noi. Sunt sigur că Ucraina va fi în NATO. Acordul de garanții de securitate pe care îl semnăm conține formulări foarte specifice referitoare la sprijinul acordat Ucrainei pe durata a mai multor ani în drumul său către NATO. Adică, aliații înțeleg că vom ajunge în cele din urmă acolo. Și cred că acesta este cel mai important lucru", a spus Zelenski.

El a adăugat că în prezent este dificil să se prevadă rezultatele Summitului NATO de la Washington, deoarece Statele Unite se confruntă cu provocări electorale.

"Vom face totul pentru a consolida Ucraina", a afirmat Zelenski.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel