Zelenski vede folosirea armelor occidentale pentru a ataca Rusia doar "o chestiune de timp", în timp ce Blinken susține că vor fi luate "măsuri concrete" pentru a apropia Ucraina de NATO

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Volodimir Zelenski a declarat că este o chestiune de timp până când Ucraina va folosi arme occidentale pentru a lovi teritoriul rusesc.

Cu un pact de securitate proaspăt semnat cu Suedia, Volodimir Zelenski a declarat că este o chestiune de timp până când Ucraina va folosi arme occidentale pentru a lovi teritoriul rusesc.

Președintele ucrainean tocmai a semnat cel de-al 13-lea acord de securitate cu o națiune occidentală și semnalează că autoritățile de la Kiev vor lovi la nord de Harkov, după ce SUA și Germania au dat undă verde în acest sens.

El spune: "Cred că utilizarea oricărei arme, de tip occidental, pe teritoriul Rusiei este doar o chestiune de timp".

Mergând mai departe, Zelenski a cerut ca la summitul NATO de luna viitoare, în iunie, să se abordeze problema de a permite Ucrainei să se alăture alianței militare.

Rusia a amenințat în mod constant că va riposta dacă Ucrainei i se va permite să adere la NATO.

În cursul zilei de astăzi, Zelenski va semna mai multe acorduri de securitate cu Norvegia și Islanda - ambele fiind, de asemenea, țări NATO, conform Sky News.

SUA "se vor asigura că există o punte pentru Ucraina către aderarea la NATO"

Secretarul de stat american Antony Blinken a confirmat că Joe Biden a aprobat utilizarea armelor americane în interiorul Rusiei. 

Vorbind cu reporterii în Republica Cehă după o reuniune a miniștrilor de externe din NATO, Blinken a declarat că Ucraina a cerut autorizația pentru a permite forțelor sale să se apere împotriva atacurilor rusești, în special în orașul Harkov.

Reuniunea miniștrilor de externe ai NATO are loc înainte de summitul de la Washington din 9-11 iulie. 

Antony Blinken a declarat că, în timpul summitului, vor fi luate "măsuri concrete" pentru a apropia Ucraina de NATO, iar SUA "se vor asigura că există o punte pentru Ucraina către aderarea la NATO".

El a spus că summitul are loc într-o "perioadă crucială" în care Rusia își intensifică atacurile, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel