Zelenski vede „rezultate semnificative” de la sistemele occidentale de apărare aeriană / Se urmărește o „contraofensivă decisivă“

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a vorbit despre sistemele de apărare antiaeriană primite din Occident.

Ucraina înregistrează „rezultate semnificative” de la sistemele de apărare aeriană din SUA și Germania, potrivit președintelui Volodimir Zelenski, scrie Sky News.

Comentariul președintelui ucrainean a venit în ciuda valurilor de atacuri aeriene rusești care au ucis civili și au distrus clădiri rezidențiale în weekend-ul ce tocmai a trecut.

În discursul său video, președintele a spus că sistemele avansate de apărare aeriană, inclusiv Patriot-ul construit de SUA și IRIS-T-ul din Germania, s-au dovedit „foarte eficiente” și „au dat deja rezultate semnificative”.

Ucraina a doborât o proporție semnificativă din atacurile rusești în ultima săptămână, care au inclus 65 de rachete de diferite tipuri și 178 de drone de asalt, a spus el.

Forțele ucrainene „încearcă să oprească” forțele ruse pentru a stabili condiții pentru viitoare operațiuni ale contraofensivei

În weekend, Kievul a revendicat atacurile asupra a două poduri - unul în Crimeea și unul lângă orașul-port ucrainean Henichesk din regiunea Herson.

Podurile rutiere asigură legăturile terestre critice cu Rusia, iar atacurile au determinat forțele ruse să devieze traficul de-a lungul rutelor mai lungi, a declarat un grup de reflecție din SUA.

Loviturile au făcut parte dintr-o campanie ucraineană de distrugere a forțelor ruse și a proviziilor acestora în zonele de luptă. Scopul atacurilor Ucrainei e dat de stabilirea condițiilor „pentru viitoare operațiuni de contraofensivă decisive”, a spus Institutul pentru Studiul Războiului (ISW).

Un proeminent blogger rus afiliat Wagner a susținut că atacurile au arătat că forțele ucrainene „încearcă în mod metodic să alunge gruparea rusă din sudul Ucrainei și să-i perturbe logistica”.

Kievul a folosit tactici similare în contraofensiva din Herson de anul trecut, ceea ce a dus la eliberarea zonei de pe malul drept al Niprului.

„Bloggerul a remarcat că apărarea rusă de pe malul de vest (dreapta) al regiunii Herson s-a deteriorat în câteva zile după luni de lovituri ucrainene asupra logisticii ruse și și-a exprimat îngrijorarea că situația se poate repeta”, a spus ISW.

Atacurile vor perturba probabil transportul personalului rus, materialele și echipamentele din Crimeea, mai precizează comunicatul ISW.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel