EXCLUSIV  Zelenski, vizită în România. Vlad Nistor, informația zilei despre ce ar putea să facă Iohannis

Foto: Presidency.ro
Foto: Presidency.ro

Europarlamentarul Vlad Nistor, istoric și profesor, a vorbit despre vizita președintelui ucrainean Volodimir Zelenski în România.

Vlad Nistor, istoric și profesor, a oferit un interviu exclusiv pentru DC News în care a spus care este cea mai stringentă problemă care se va afla, mâine, pe agenda de discuții a președintelui României cu omologul său din Ucraina:

„Vizita era previzibilă. Suntem unul din vecinii importanți ai Ucrainei. Kievul are mare nevoie de noi, însă există și câteva probleme importante între noi și Ucraina. Mă refer la situația minorității românești de acolo, care e foarte numeroasă și extrem de importantă, aproximativ 500.000 de oameni, și drepturile acesteia. Probabil că, acum, președintele României va discuta și va clarifica aceste probleme cu Volodimir Zelenski.

Mai mult decât atât, Europa, lumea democratică și toate statele normale continuă să sprijine Ucraina în tentativa ei de a se opune invaziei nejustificate și aberante a Federației Ruse, iar România, în mod constant și absolut firesc, este de această parte a baricadei“, a spus europarlamentarul.

CITEȘTE ȘI        -      Cum profită Kremlinul de pe urma atacului din Israel. Analiști de război: Putin se așteaptă la o scădere a ajutorului occidental către Ucraina

Ar putea exista incidente?!

Pe fondul unor amenințări din partea Dianei Șoșoacă, senator în Parlamentul României, europarlamentarul PNL a precizat următoarele lucruri:

„Sigur că doamna Șoșoacă va încerca să facă ceva. Dânsa și-a construit o întreagă platformă politică pe acest tip de proteste. Nu știu exact astăzi care sunt regulamentele și prevederile din Parlamentul României, dar din experiența mea, în calitate de membru al Parlamentului European, pot să vă spun că atunci când ceva de genul acesta - o vociferare mai prelungită - se întâmplă în sală, ușierii, care există și în Parlamentul României, îl scot pe respectivul parlamentar de acolo.

Cum va reacționa conducerea Camerelor, care vor fi reacțiile în sală dacă va exista vreun comportament al doamnei Șoșoacă, habar nu am...“, a mai spus, pentru DC News, europarlamentarul Vlad Nistor.

CITEȘTE ȘI        -        Podolyak, nou mesaj în contextul conflictului din Israel: Războiul global este astăzi în Ucraina

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel