Zelenski: Vom provoca pierderi statului rus ca răspuns la uciderea oamenilor din Krîvîi Rih

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenski, a reacționat ferm la atacul rus asupra orașului Krîvîi Rih, declarând că Ucraina va riposta la agresiune.

În cadrul discursului său, Zelenski a exprimat profundul său regret față de consecințele atacului.

"Operațiunea de salvare după atacul cu rachete rusești este încă în desfășurare în Krîvîi Rih. O parte dintr-un bloc de nouă etaje a fost distrusă, precum și tavanul dintre etaje. Mulți oameni au fost răniți. Tuturor li se acordă asistența necesară. Din nefericire, există și pierderi de vieți omenești. Îmi exprim condoleanțele către toți membrii familiilor și prietenilor. Vom provoca pierderi statului rus ca răspuns - și foarte bine. Cei de la Kremlin trebuie să se obișnuiască cu faptul că teroarea nu rămâne nepedepsită pentru ei. Nimic nu va vindeca acești oameni bolnavi, dar vor simți pierderile. Statul rus va pierde, asta va face Rusia sigură pentru vecinii săi. Nu doar pentru Ucraina. Acțiunile noastre salvează acum vieți pentru diferite națiuni", a declarat Zelenski, notează și Pravda.

În detaliile furnizate, Președintele a menționat că a ascultat raportul lui Oleksandr Syrskyi, Comandantul Forțelor Armate ale Ucrainei, cu privire la ultimele acțiuni de pe câmpul de luptă, acțiunile ofițerilor de recunoaștere ai Ucrainei și realizările echipelor de drone ucrainene.

"În această zi, am primit, de asemenea, rezultate preliminare privind utilizarea dronelor noastre din partea Forțelor Armate, Serviciul de Informații al Apărării Ucrainei și Serviciul de Securitate al Ucrainei. Cred că toată lumea poate vedea dronele noastre în acțiune, în special într-o acțiune de lungă distanță. Capacitățile noastre de lungă distanță reprezintă un pas real spre siguranță pentru toată lumea", a adăugat Zelenski.

În contextul atacurilor, oficialii ucraineni au confirmat că depozitele de petrol rusești au luat foc în orașul Orel și în regiunea Nijni Novgorod, ca urmare a unui atac cu vehicule aeriene fără pilot (UAV) pe data de 12 martie. Andrii Yusov, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Informații al Apărării Ucrainei, a declarat că nu poate comenta asupra a ceea ce a fost folosit pentru atacul asupra depozitelor de petrol din Rusia, dar a subliniat că lucrările pentru distrugerea acestor facilități care alimentează trupele ruse vor continua. De asemenea, pe 12 martie, o dronă ucraineană s-a prăbușit în clădirea administrației orașului Belgorod, rănind două persoane, a declarat Vyacheslav Gladkov, guvernatorul regiunii.

Ucraina pare hotărâtă să răspundă la agresiunile ruse și să își apere integritatea teritorială în fața provocărilor în creștere din partea Rusiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel