Zelensky: „Semnele timide ale păcii nu reduc la tăcere explozia gloanțelor rusești”

Semnale „pozitive” au fost găsite astăzi în discuțiile dintre Rusia și Ucraina. Așa a afirmat președintele ucrainean, Volodymyr Zelensky, în noul videoclip lansat marți seară pe rețelele de socializare. 

Cu fața obosită și încruntat, președintele ucrainean s-a îndreptat, ca de obicei, către oamenii săi pentru a comenta împreună evenimentele din ziua care tocmai a trecut. O zi în care se reaprinde speranța de pace, dar un sentiment care se ciocnește de zgomotul provocat de bombele care continuă să cadă asupra caselor și oamenilor din Ucraina.

„Putem defini semnalele pe care le auzim de la platforma de tranzacționare drept pozitive - spune Zelensky -, dar aceste semnale nu reduc la tăcere explozia gloanțelor rusești. Desigur, vedem toate riscurile. Desigur, nu vedem niciun motiv să avem încredere în cuvintele anumitor reprezentanți ai unui stat care continuă să lupte pentru distrugerea noastră. Ucrainenii nu sunt oameni naivi. Ucrainenii au aflat deja în aceste 34 de zile de invazie și în ultimii opt ani de război în Donbas că se poate avea încredere doar într-un rezultat concret”.

Între timp, în videoclipul Zelensky susține că Kievul este pregătit să accepte statutul de țară neutră și cere să existe „state de garanție”, în primul rând Turcia. "Suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei trebuie garantate. Nu poate exista niciun compromis cu privire la suveranitatea și integritatea noastră teritorială. Acestea sunt principii clare". Aceasta este poziția președintelui ucrainean Volodimir Zelenski. 

„Sancțiunile nu trebuie să se oprească acum, ci trebuie întărite, ca să existe o pace adevărată”

 „Negocierile nu pot influența ridicarea sancțiunilor împotriva Rusiei, care nu vor fi supuse discuțiilor până războiul se termină”, a adăugat Zelensky, reiterând că „până nu vom lua înapoi ceea ce ne aparține și până nu va fi dreptate, dimpotrivă, sancțiunile trebuie să crească săptămânal și trebuie să fie efective, nu trebuie să fie doar pentru mass-media, ci ele. trebuie făcut, ca să fie pace”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel