Numeroase zgomote ciudate și bubuituri au fost auzite în întreaga lume, punând pe gânduri oamenii care le atribuie unor fenomene extraterestre.
Începutul Armageddonului sau o invazie extraterestră? Recent, mai multe peroane din Marea Britanie și SUA au fost trezite în puterea nopții de sunete puternice care, potrivit acestora, au fost suficient de puternice pentru a zgâlțâi geamurile casei.
Însă, astfel de sunete misterioase au fost auzite de-a lungul timpului, mai exact de-a lungul a sute de ani, în întreaga lume, potrivit BBC.
Care este cauza lor
Există mai multe explicații, potrivit lui David Hill, cercetător la US Geological Survey, care a scris o lucrare științifică despre posibilele cauze ale acestor zgomote. În regiunile de coastă, spre exemplu, sunetele pot fi asociate valurilor care lovesc cu putere stâncile.
Mai surprinzător este faptul că există posibilitatea ca dunele de nisip să scoată sunete inexplicabile.
"În condiții propice, dunele de nisip sunt capabile să producă o varietate de șuierături, fluierături, cântece, zumzete și, mai rar, zgomote puternice", a scris Hill, menționând că încă nu este cunoscut modul în care se produc acestea.
Însă, Hill este de părere că sursa acestor zgomote sunt cutremurele. Acesta a explicat că a trăit pe pielea lui o experiență de acest fel. Pe când se afla în California, în Muntele Mammoth, a auzit un zgomot înăbușit, deși nu exista niciun semn că s-ar fi produs un cutremur. Atunci când și-a verificat instrumentele, a găsit dovezi ale producerii unui cutremur mic, la o adâncime de 4 kilometri.
Astfel, cercetătorul a ajuns la concluzia că în timp ce sunetele emise de cutremurele de mare adâncime nu sunt perceptibile omului, cele de suprafață se aud atunci când scoarța terestră se mișcă.
Evident că există și explicații "exotice" ale acestor fenomene, cele mai multe având în vedere o conspirație a guvernelor.
Câțiva ingineri au declarat pentru "The Daily Mail" că aceste sunete din Marea Britanie și SUA sunt asemănătoare cu zgomotul produs de niște avioane care zboară de cinci ori mai repede decât viteze sunetului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News