Zi de foc la ÎCCJ. Decizii pentru Mazăre, Dragnea, Udrea și Bica

Foto Ilustrativ Pixabay
Foto Ilustrativ Pixabay

Este o zi plină la ÎCCJ, unde se întâlnesc cele mai discutate dosare din ultimii ani. 

UPDATE: ÎCCJ sesizează CCR pe o excepție ridicată de avocata Elenei Udrea. Radu Mazăre și Alina Bica au primit decizia amânării în dosar. 

UPDATE: Elena Udrea este prezentă fizic în sala de judecată. Partenerul ei de viață se află și el în sală, pentru a o susține. 

Prima care apare în fața judecători, prin videoconferință, este Elena Udrea. Ea a depus recurs în casație în dosarul ”Gala Bute”, transmite Antena 3. 

De asemenea, ÎCCJ urmează să ia o decizie după ce atât Radu Mazăre, cât și fratele său au depus cereri de anulare a pedepselor. Fostul edil vrea să-i fie anulată o sentință de 5 ani în dosarul Polaris, pe când fratele său una de 3 ani în dosarul ”Henri Coandă”. 

Și Liviu Dragnea află astăzi dacă ÎCCJ îi va accepta contestația în anulare față de sentința în baza căreia a fost închis, de 3 ani și 6 luni de închisoare. 

Alina Bica cere să i se anuleze pedeapsa de 4 ani de închisoare în dosarul în care este acuzată că l-ar fi ajutat pe omul de afaceri Ovidiu Tender. 

Dosarul Elenei Udrea

Elena Udrea se află în Penitenciarul Târgșor, unde execută o pedeapsă de 6 ani de închisoare în dosarul ”Gala Bute”. Recursul în casație de astăzi este ultimă cale de atac împotriva sentinţei de condamnare. 

La începutul lunii aprilie, Elena Udrea a fugit din România, înainte ca Instanţa supremă să confirme condamnarea de 6 ani închisoare primită în dosarul "Gala Bute".

Pe 7 aprilie, Udrea a fost prinsă de poliţia de frontieră din Bulgaria, în timp ce încerca să treacă în Grecia cu un autoturism pe la punctul de trecere Kulata.

În 10 iunie, Curtea de Apel din Sofia a admis cererea autorităţilor române privind extrădarea Elenei Udrea, ea fiind adusă în ţară şi încarcerată la Penitenciarul Târgşor.

În iunie 2018, Udrea a fost condamnată definitiv la 6 ani închisoare pentru luare de mită şi abuz în serviciu, însă a fugit la acea vreme din România, fiind depistată şi încarcerată în Costa Rica.

Dosarul lui Radu Mazăre

Un complet de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ia în dezbatere o cale extraordinară de atac formulată de Radu Mazăre, prin care fostul primar al municipiului Constanţa încearcă obţină anularea unei condamnări definitive de 5 ani închisoare primită în luna februarie în dosarul "Polaris".

Completul de judecată a admis în principiu contestaţia în anulare introdusă de Radu Mazăre. 

Este acuzat de luare de mită și conflict de interese

În luna februarie, Radu Mazăre a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la cinci ani închisoare cu executare pentru luare de mită şi conflict de interese în dosarul ”Polaris". De asemenea, omul de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky a fost condamnat la 5 ani închisoare pentru complicitate la luare de mită. 

Soluții de achitare în același doar

Fostul deputat PSD Eduard Stelian Martin, asociat şi administrator în fapt al companiei Polaris, a fost achitat.

Soluţii de achitare au mai primit şi firma Polaris, precum şi Gabriel Marius Stan (fost viceprimar al Constanţei) şi mai mulţi funcţionari din Primăria Constanţa, respectiv Tudoriţa Tolea, Doru Aurelian Harpalete, Alina Pavel, Ghiulnihal Mutalâp şi Sorina Laura Oprea.

Instanţa a lăsat nesoluţionată acţiunea civilă introdusă de UAT Municipiul Constanţa şi a dispus confiscarea de la Radu Mazăre şi Strutinsky a câte 3,4 milioane lei.

Citește continuarea aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel