Zi decisivă pentru Biden. Candidatura sa ar putea atârna doar de un fir de ață

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Alfă în articol de ce candidatura lui Joe Biden la Casa Albă ar putea atârna doar de un fir de ață după ziua de vineri.

Joe Biden va oferi vineri un interviu foarte riscant. Dacă reuşeşte, nu va fi salvat, însă dacă ratează, candidatura lui pentru al doilea mandat la Casa Albă va atârna într-adevăr doar de un fir de aţă, transmite Agerpres, care citează AFP.

Democratul Joe Biden, președintele în funcție al Statelor Unite, în vârstă de 81 de ani, nu a reuşit absolut deloc să şteargă impresia dezastruoasă pe care a lăsat-o în urma dezbaterii sale în faţa rivalului său Donald Trump, pe data de 27 iunie. De la acest duel televizat, americanii nu l-au văzut a se exprima fără prompter, liber şi pe o perioadă mare de timp.

Joe Biden va acorda un interviu extrem de important

Astfel, Joe Biden va avea această ocazie vineri, într-un interviu cu George Stephanopoulos, jurnalist şi prezentator vedetă al postului ABC. Interviul va fi înregistrat cu prilejul unei călătorii de campanie în Wisconsin. Postul de televiziune ABC a modificat programul difuzării acestuia, fiind o dovadă că interviul este foarte aşteptat.

Iniţial, ABC a dorit să prezinte fragmente vineri, apoi sâmbătă, și, ulterior, pentru o difuzare completă duminică. În cele din urmă, sâmbătă seara, la ora locală 20.00 local (miezul nopţii GMT), americanii vor putea vedea interviul integral, în cadrul unei ediții speciale. Joe Biden va avea în faţa sa un ziarist care cunoaşte foarte bine cum funcționează comunicarea politică. 

Cine este jurnalistul ABC George Stephanopoulos 

Jurnalistul George Stephanopoulos a lucrat pentru fostul preşedinte democrat Bill Clinton, atât în timpul primei sale campanii, cât şi apoi la Casa Albă.  Stephanopoulos a fost unul dintre cei mai apropiaţi consilieri ai săi în timpul primului său mandat.

Contra lui Donald Trump, preşedintele american Joe Biden s-a chinuit timp de aproximativ 90 de minute să se exprime. S-a poticnit în cuvinte și și-a pierdut șirul gândurilor, fapt care a declanșat un val de panică în rândul partidului democrat. Cu patru luni înainte de alegerile prezidenţiale contra republicanului Donald Trump, democraţii pun la îndoială capacitatea lui Biden de a câştiga.

Ce crede majoritatea covârșitoare a americanilor

Mai mult, o majoritate covârşitoare a americanilor nu îl consideră capabil să mai guverneze patru ani, în cazul în care va câștiga un nou mandat. În esenţă, Joe Biden, un fost bâlbâit ce nu a fost niciodată un vorbitor foarte fluent, va avea nevoie să convingă la postul ABC cu discursul, sintaxa şi expresia feţei sale.

Fosta preşedintă a Camerei Reprezentanţilor Nancy Pelosi, una dintre cele mai influente voci ale democraţilor, a spus la începutul săptămânii faptul că este 'esenţial' ca Joe Biden să ofere unu sau chiar două interviuri importante.

Alţi susţinători ai lui Joe Biden au solicitat o conferinţă de presă lungă, amplă, cu scopul de a  evalua capacitatea lui de a răspunde cu agerime. Preşedintele american Joe Biden, care se pretează rar la un asemenea exerciţiu sau pentru un număr limitat de întrebări cu gazetari aleşi din timp, a promis să organizeze una săptămâna viitoare, însă, pentru moment, nu se cunosc modalităţile. 

Citește și - Miza alegerilor din SUA. Bogdan Chirieac: S-ar putea să avem o premieră în istoria americană

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel