Ziare, la zi: Noua centrală nucleară, la Cioflinceni

Știi care este Planul B, în viziunea lui Băsescu? Nu știi, fiindcă nu e doar B. Este de trei ori B: Boc, Boc și iarăși Boc. Dar de ce l-au eliberat pe Diaconescu, te-ai gândit? Păi, după ce Curtea Constituțională le-a dat pensionarilor cu 15 la sută mai multă pâine, le trebuia și puțin circ, la OTV. Ciumaco, fă-te că lucrezi! Cât despre decizia anti-legile ”Coimu”, știi care ar fi culmea tupeului? Să spună Nașul că pensionarii trebuie să-i fie recunoscători lui Băsescu, că doar el a pus judecători PDL la Curte. Iar culmea culmilor o intuiești? Dacă ar spune-o, ar fi destui fraieri care i-ar mulțumi (pe lângă cei de la EvZ, unde mulțumirea e sarcină de serviciu).

În Click, Botezatu mărturisește : ”Moda e singura amantă care nu m-a înșelat”. O fi așa,  dar mare grijă, Cătăline, că în zilele noastre, dacă vorbim de creatorii din fashion, trebuie să spunem că în ceea ce îi privește sunt la modă bărbații.

Aproape la fel ca Domnul Dan și Adolf Hitler s-a bucurat de un regim special când a stat în închisoare, în 1924. Detaliile reies din documente scrise de oficiali ai închisorii din Landsberg, în apropierea oraşului Munchen, în care Hitler a stat câteva luni, scrie România Liberă. O să vii să-mi spui ei și ce mă interesează o vechitură de știre despre Hitler? Ai și tu dreptatea ta, dar ai fi preferat să-ți dau detalii din editorialul Alinei Mungiu despre detractorii lui Adrian Marino? Și reține, e serial, în numărul de azi s-a publicat abia episodul I!

Evenimentul Zilei recunoaște că Vlădescu se distrează la serviciu cu jocuri de noroc. Sub un titlu mobilizator: ”Guvernul caută soluţii pentru a aduce bani la buget”, în linie cu eforturile de informare corectă făcute de mogulul cel bun, se strecoară șopârla: ”Executivul are șase variante  de creștere a taxelor”. Cum s-ar spune, numai șase-s norocoase. Restul de 49, le achităm noi. Nici măcar reclama mascată din EvZ nu scapă ocazia de a strecura critici la adresa guvernului: într-un recurs deontologic la binefacerile foliei termice și a convectoarelor de căldură, pe care, de regulă le prezintă unul Cruțescu, duminica, pe OTV, redactorii Evenimentului reamintesc cititorilor cine le vrea răul. ”Statul intenţionează să elimine subvenţiile la căldura furnizată în sistem centralizat, aşa că preţul gigacaloriei s-ar putea dubla. În cazul în care doriţi să vă debranşaţi de la sistemul centralizat de încălzire, vă propunem două soluţii alternative de încălzire pe bază de electricitate”, scrie Teodora Vasâlca. Bine că nu dă și citatul din Băsescu: Le Stat C'est Moi!

Gândul a devenit oficiosul BNR, vreo doi trei oficiali din subordinea lui Isărescu expunându-și rapid părerile  asupra curbelor de sacrificiu. Ideea lor este că, dacă nu suferim noi, contribuabilii, o să fie dezastru, jale și alte tragedii antice, dovada fiind euroiul care a crescut cu trei bani, din cauza instabilității legislative etc. Părerea mea este că Mugur Isărescu vrea s-o taie în vacanță, așa că i-ar conveni dacă se taie salariile și pensiile, ca să nu-l deranjeze una-două Boc, cu tot felul de calcule și estimări. Când mai observ și o traducere din Financial Times, în care suntem certați că nu ne-am luat doctoria amară, gata, am și tras o concluzie: Pândaru își face concediul împreună cu Adrian Vasilescu.

Puterea scrie că o delegație a Ministerului Economiei face o vizită în Coreea de Sud, ca să ne procopsească, peste vreo patru-cinci ani, cu o centrală nucleară din Asia. Nu vreau să mă gândesc ce scandal va ieși la Comisia Europeană, mai ales că asiaticii au fost acuzați de plăți informale când au intrat pe piața energiei atomice din Orient. O problemă ar fi și amplasamentul viitoarei centrale. Eu zic s-o amplaseze acolo unde există deja un siloz de beton gata construit. Unde mai pui că morții din cimitir nu au de ce să se plângă, iar la biserica din apropiere, dacă se apar radiații, arată ca aureolele sfinților de pe icoane. Cum, și tu te-ai gândit tot la vila lui Videanu, de pe terenul mănăstirii? Asta-i bine, vorba reclamei, gândim la fel!

Jurnalul Național îi ceartă, în rubrica Mișcarea de rezistență, pe cei care se milogesc pentru donații la diferite vedete (Zâna Surprizelor, Prințesa Silicoanelor etc). O fostă dansatoare de la "Surprize, surprize" a acuzat-o pe Andreea Marin Bănică că nu i-a dat pamperşi pentru bebeluş. Dacă n-ar fi penibilă, ar fi chiar demnă de milă, scrie Jurnalul. ”Fata a tot încercat să dea vina pe alţii: pe prietenele care au sfătuit-o să-i ceară ajutorul Andreei, pe fostul partener care a părăsit-o, pe rudele care au renegat-o. Şi dacă prietenele i-ar fi spus, de exemplu, să defileze goală pe stradă, în scop caritabil, ar fi făcut-o?!”, se întreabă Mișcarea de Rezistență. Acum, că a pus problema, nu cred că oamenilor le-ar părea rău să mai vadă pe stradă și alte crăpături, nu tot pe alea din bordurile lui Videanu.

În Liberatea a revenit Adelina Pestrițu, de astă dată anunțând că nu e niciun bărbat în viața ei. Dacă ai să te uiți în arhivă, ai să vezi că mai era o știre cu Pestrițu de dat săptămâna asta, fiindcă PR-ul de la ea de la tv, la trei știri achiziționate, a primit una gratis. Deci, dacă nu e super-supre-ofertă, vom petrece un weekend fără Pestrițu, în Libertatea. Gigi Becali este citat indicând locul exact unde îl doare din cauza procesului de calomnie intentat de Zăvoranca. Pe durata tratamentului mai respiră și echipa Steaua, în astfel de cazuri, alături de ampicilină, repaosul fiind absolut obligatoriu.

Adevărul dezvăluie că fraza celebră:”Ostași, vă ordon: treceți Prutul!” a fost doar o manevră de imagine a mareșalului Antonescu. În realitate, nu el comanda, ci doar executa ceea ce îi spuneau nemții să facă. Vezi că, la proces, nu i-a prea folosit. Așa și Boc. Știm cu toții cine l-a pus, dar dacă el a semnat, s-a fript. Uite, Domnul Dan ce deștept a fost să nu mai semneze nimic din 2002. La sfatul avocaților săi, Diaconescu încheie toate actele prin telepatie, iar faxul său este, ai ghicit, Doru Pârv, energoterapeutul. În altă ordine de idei, să notăm că Drăgoteasca s-a întors la Adevărul. Patriciu o să taie puțul cel gras.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel