Ziare, la zi: La ce contează mărimea pentru Libertatea

Există oameni care s-au întrebat de ce nu și-a dat Boc demisia, după eșecul de la CC. Asta dovedește că s-au rupt de popor și mai ales de înțelepciunea sa milenară. În cazul pedeliștilor, a pleca de la guvernare nu e un sacrificiu similar celui făcut de câinele care pleacă de la măcelărie. Mai degrabă e ca și cum ai cere unui câine să plece de la măcelărie și să se ducă, de bunăvoie, la hingheri.

Ziarele au luat spre analiză saliva lui Hănescu. GSP, de exemplu, pare a-i ține partea sportivului român. Dilema GSP este cât de mult a greșit arbitrul, care nu a oprit meciul când tenismenul s-a plâns de hărțuire. Expertul în tenis, ca Andreea Pora în Băsescu, se află însă la Gândul. CTP scrie tranșant că îl dezaprobă pe Hănescu, care ar fi maimuțărit nobilul sport alb. Uite, de aia face tiraj Gazeta, nu Gândul. Popescu nu poate fi iubit niciodată mai mult decât este iubită poliția, fiindcă se găsește el să dea amenzi la toată lumea. E un fel de Christian Ciocan al presei, mai rămâne să apară pe Facebook, în cadă, cum scrie Puterea că a apărut comisarul. Îți dai seama că ar trebui să fie cenzurate imaginile, ca în China, altfel ar damblagi toate iubitoarele de SF, mai ales dacă marele CTP, în jacuzzi, va fi îmbrăcat doar cu geaca lui de schimbător de valută. În fine, să nu uit de la ce-am pornit: CTP îi altoiește pe toți cei simpatizați de popor. Nu mai târziu decât în urmă cu o săptămânî îl vitupera pe Domnul Dan, pe motiv că bine i-a făcut procuratura, că vile și iachturi nu se scot din presă etc. O avea dreptate, nu-l contrazic, dar nu prea mai are public. Hai să vedem cine va plânge după CTP, când o să-l  salte Fota pentru că vulnerabilizează? (ceea ce este un nonsens, în sine, căci fota este săltată, la horă, sau în fân, nu saltă ea pe nimeni, dar ce mai contează asta). Pentru Domnul Dan s-a făcut și concert, la care s-au înghesuit toate vedetele amatoare de notorietate. Cine o să cânte pentru Popescu? Doar Orchestra de Cameră a Medicilor.

Revenind la Hănescu, aș vrea să-l spele Turcescu, așa cum numai el știe. După ce va analiza filmul meciului, pixel cu pixel, să-l pună să jure:”Mărturisesc cu mâna pe Biblie că n-am umplut de flegme spectatorul de la Wimbeldon”. Evident, fiindcă nu a ajuns până în tribună. Ceea ce este perfect adevărat.

Gândul mai scrie ”Cum și-a luat Băsescu mâna de pe Guvern”, aflând el joi noaptea că la CC, vineri, va fi respinsă tăierea pensiilor. Extraordinar? Deci Băsescu avea o mână pusă pe guvern și a luat-o abia acum? Boc nu acționa de capul lui? Cine-ar fi crezut? Aș vrea să-mi arate Gândul, tot pe surse, cum și-a luat Băsescu mâna de pe copil. Știu că e a doua aluzie la acel incident, pe ziua de azi, dar n-am găsit altă rimă.

Evenimentul Zilei notează că majorarea TVA va duce la ”Creșterea prețurilor cu până la 10 la sută” Asta cu ”până la...” se pune, de obicei, la oferte. O fi de bine? Depinde din ce parte a PDL-ului privești majorarea: a actualului sau a viitorului premier. Mettalica, mai spune EvZ, a confundat Bucureștiul cu Budapesta. Personal, nu m-am simțit jignit. Confuzia este justificată. De când ne-a pus Videanu borduri de milioane de euro, ne confundă tot lumea cu o capitală civilizată. Și, cel mai important, Evenimentul are o dezvăluire tare, de ultimă oră (pentru ei): ”Enoiu, mașina de tortură a Securității”. E vorba de un ofițer dat afară din PCR, prin 1967. Stai liniștit, când vor face dezvăluiri despre omul de la Anvers al Securității, o să te anunț. Nu fi nerăbdător, până în 2014 se rezolvă.

Libertatea scrie că prima doamnă a țării călărește la mare, pe calul Răsfăț, în vreme ce soțul său îl călărește pe Boc, așa cum zice Gândul. Din articol mai aflăm că superbul armăsar i-a fost dăruit de șeful statului. Sunt sigur că relația Traian-Maria este asemănătoare cu Irinel-Monica. Columbeanca îi ia lui Columbeanu Porsche, cu banii de la... Columbeanu, Băsescu i-a dăruit soției un cal cumpărat ca Dusterul, cu banii ei, că el e bugetar cinstit și n-are nici măcar salariu, din solidaritate cu pensionarii. Și ca să se înscrie în linia editorială a fratelui mai mare, Libertatea scrie că doamna Băsescu duce copii defavorizați la lecții de echitație. Aici Traian are un mare rol, în sensul că o ajută foarte mult să descopere copii defavorizați: numai pe 6 mai a defavorizat milioane de copii de bugetari sau de mame lăsate fără alocație. Dar Libertatea are și vești bune. Cică mărimea nu contează, au stabilit sexpertele Libertății. Ei, dacă mărimea nu contează, hai să vă facem mai mici salariile!

România Liberă se întreabă, de parcă n-ar ști:”Ce ne aduce majorarea TVA?”. Răspuns-majorarea TVA ne-aduce nouă: lapte, brânză, unt și ouă. Mai scumpe.

Șeful Fiscului declară în Adevărul:”Vreau să stârpesc evaziunea. Sunt convins că nu voi reuși”. I-aș aminti de reclama aia la bere: ”La revedere, la reeeeveedereeeeeee!”. Da mi-e că, ăștia de la Finanțe neavând umor, o ia în sens literal, și se întoarce, în loc să se care de tot.

Jurnalul Național a redeschis Dosarul Marin Preda, disecând ultimele 24 de ore din viața marelui scriitor. Vezi, Mariuse, așa ai făcut și cu Ceaușescu și n-au trecut cinci șase ani de când ai dezgropat subiectul că a și scos Cartianu o carte cu împușcatu’. Acum, că ai adus vorba de Preda, să știi că l-ai pus la ambiție chiar pe maestrul Cristoiu.

Dacă în Libertatea, Maria îl călărește pe Răsfăț, în Click Răduleasca ”îl călărește pe Dani”, după cum scrie explicația la o poză cu celebrul cuplu pe motocicletă. În cazul respectiv, femeia este în spate, nu deasupra, cum ar sugera titlul. Cei doi au participat la un concurs de motocros și, conform Click, s-au trezit cu noaptea-n cap ca să vină la start. Asta e, lasă că recuperează ei mâine. Adică dorm până târziu, tu la ce te gândeai?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel