Zile libere 2024. Sunt mai multe decât în 2023

Sursă foto: Freepik
Sursă foto: Freepik

Află în articol câte zile libere de la stat vor avea românii în 2024.

În anul 2024 românii se vor bucura de mai multe zile libere de la stat decât în anul 2023. După ce în acest an aceștia au beneficiat de 15 zile libere legale, în 2024 vor avea 17 zile libere de la stat, scrie Ziarul de Iași, citând b1tv.

VEZI ȘI: Vrei bani în locul zilelor de concediu pe care nu le-ai luat? Ce spune legea

Mai puține minivacanțe

Totuși, deoarece șapte zile libere de la stat din anul 2024 vor pica în weekend, românii vor avea parte de mai puține minivacanțe, comparativ cu anul 2023.

În anul 2024 se vor adăuga două zile libere de la stat, față de anii precedenți, mai exact 6 ianuarie, atunci când este celebrată Sărbătoarea Botezului Domnului și 7 ianuarie, când este Soborul Sfântului Proroc Ioan Botezătorul. Din păcate însă, și aceste sărbători importante vor pica în anul 2024 tot în weekend. 

VEZI ȘI: Mai multe zile pe lună în care puteți rămâne acasă alături de copii. Noi condiții de muncă pentru părinții care au copii cu vârste până-n 11 ani

Există un proiect de lege prin care zilele libere legale care pică în weekend să fie acordate după finalul săptămânii, însă deocamdată nu s-a luat o decizie cu privire la această nouă măsură. În zilele libere de la stat nu se lucrează, dar există câteva categorii de angajați care sunt nevoiți să muncească în aceste zile. Ei primesc ulterior fie o compensație financiară, fie o zi liberă. Este vorba despre angajații din unitățile sanitare, administrațiile publice, dar și unitățile în care munca nu poate fi întreruptă.

VEZI ȘI: Salariaţii care au copii cu vârsta până la 8 ani pot beneficia de 4 zile de telemuncă pe lună. Proiectul a fost adoptat de Parlament

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel