Zilele în care ai șanse mari să găsești un bilet ieftin de avion. Nu mai este vorba de marți

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

S-au schimbat zilele în care se găsesc cele mai ieftine bilete de avion.

Atunci când ne planificăm o vacanță cu siguranță încercăm să găsim bilete de avion cât mai ieftine pentru a salva bani pe care să îi cheltuim pe o cazare bună, distracție sau vizitarea obiectivelor istorice. Dacă până acum cu toții știam că în zilele de marți bilete sunt mai ieftine, acum pare că acest truc nu mai este valabil.

Marțea era cunoscută ca fiind cea mai bună zi pentru cumpărarea unui bilet de avion pentru că în trecut, companiile aeriene anunțau oferte și promoții în prima parte a săptămânii. Acum însă specialiștii ne recomandă să căutam în weekend, atunci când cererea este mai mică. Există și anumite ore la care unele zboruri au prețuri decente. 

Astfel, potrivit unei platforme de rezervări online, cele mai bune prețuri pentru biletele de avion au început sa apară în zilele de sâmbătă și duminică, după ora 18. Totuși, este important să știți că dacă o destinație este căutată de mai multe persoane, atunci biletul de avion se scumpește. Se întâmplă din cauza algoritmului folosit de companiile aeriene.

„Algoritmul este stimulat automat, se face ca o mică licitație în spate și prețurile cresc în funcție de cererea pe care o înregistrează algoritmul respectiv. Locurile din avion se pot epuiza rapid, ceea ce face ca prețul acestora să crească în funcție de câte locuri au rămas”, a explicat Claudia Tocilă, director de marketing platformă rezervări bilete de avion online, pentru Pro TV.

Cu cât timp înainte de plecare este bine să îți cumperi biletul de avion

Mai există o schimbare foarte importantă. Dacă în anii trecuți cei mai mulți turiști care plecau într-o vacanță își cumpărau biletele cu 3 luni înainte pentru a găsi prețuri bune, acum cei care vor să meargă într-un city break, de exemplu, în Europa, pot să găsească bilete ieftine chiar și cu o lună înainte.

Există trucuri și când vorbim de cazare. În cazul în care observați că pe platformele de căutare prețurile depășesc bugetul pe care vi l-ați rezervat, puteți să rezervați o cameră direct la hotel.

„Pe platforme, comisioanele pe care hotelurile le plătesc sunt între 17-18 și 25%, ne mai vorbind de hotelurile care oferă bonusuri suplimentare pentru clienții genius. Pe de altă parte, mulți dintre hotelieri nu se simt confortabil cu acest comision și au o serie de camere pe care le vând la un preț mai mic turiștilor care sună și care întreabă la recepție despre costul unei asemenea camere”, a explicat Ciprian Enea, consultant turism.

De asemenea, ca sa nu dați o grămadă de bani pe cazare, nu este obligatoriu să stați în centru. Puteți opta pentru o zonă mai retrasă, dar să fiți atenți să aveți în apropiere mijloace de transport în comun cu care să vă puteți deplasa ușor dintr-o locația în alta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel