Ziua Arabiei Saudite. E.S. Ambasadorul Mohammed Abdulghani M. Khayat: Lucrăm împreună pentru a duce relația cu România la următorul nivel

Excelența Sa Dr. Mohammed Abdulghani M. Khayat, Ambasadorul Custodelui celor Două Sfinte Moschei în România, cu ocazia recepției organizate de Ziua Națională a Arabiei Saudite. Foto: DefenseRomania
Excelența Sa Dr. Mohammed Abdulghani M. Khayat, Ambasadorul Custodelui celor Două Sfinte Moschei în România, cu ocazia recepției organizate de Ziua Națională a Arabiei Saudite. Foto: DefenseRomania

Pe 24 septembrie 2024 Regatul Arabiei Saudite sărbătorește 94 de ani de la unificare.

Cu ocazia acestui eveniment, Excelența Sa Dr. Mohammed Abdulghani M. Khayat, Ambasadorul Custodelui celor Două Sfinte Moschei în România, în cadrul unei recepții organizate la București, a subliniat rolul determinant al Arabiei Saudite și relația bilaterală dintre Regat și România.

„Sunt onorat să vă urez bun venit la sărbătorirea a 94 de ani de la unificarea Regatului Arabiei Saudite. Este o zi pe care fiecare saudit și-o amintește, când regele Abdulaziz a reușit un miracol, unificând o țară atât de mare. Fii săi, regi ai Arabiei Saudite, au continuat și continuă să dezvolte Arabia Saudită, pentru a deveni statul modern pe care îl vedeți astăzi. Într-adevăr, proiectul Vision 2030 își propune să transforme economia noastră, să sporească dezvoltarea socială și să împuternicească femeile și tinerii.

Doamnelor și domnilor,

În relațiile bilaterale cu România, lucrăm împreună, cot la cot, pentru a ne consolida legăturile și a duce relațiile la un nivel superior.

Cu această ocazie, aș dori să-mi exprim recunoștința autorităților române pentru sprijinul și cooperarea lor incredibilă.

Oaspeți distinși,

Arabia Saudită a jucat un rol semnificativ în promovarea păcii și stabilității, cooperând cu comunitatea internațională pentru rezolvarea conflictelor, menținerea și stabilirea păcii, dar, din păcate, în prezent, nu există pace în Palestina. Va fi pace atunci când poporul palestinian va avea drepturile, va trăi în pace și prosperitate, iar statul palestinian va fi pe deplin recunoscut de comunitatea internațională”, a conchis șeful misiunii diplomatice a Arabiei Saudite în România.

Despre Vision 2030 - un obiectiv măreț pe care îl va atinge Arabia Saudită

Proiectul Vision 2030 al Arabiei Saudite este un plan ambițios lansat în 2016, destinat să diversifice economia țării și să reducă dependența de petrol.

Printre obiectivele principale se numără dezvoltarea sectorului privat, promovarea turismului, îmbunătățirea infrastructurii și atragerea de investiții internaționale. Vision 2030 vizează, de asemenea, reforme sociale, cum ar fi creșterea participării femeilor în forța de muncă și dezvoltarea educației.

Prin acest proiect, Arabia Saudită își propune să devină un hub regional pentru afaceri și turism, îmbunătățind în același timp calitatea vieții cetățenilor săi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel