Nimic nu se compară cu o bomboană de ciocolată care se topeşte în gură, eliberând un miez cremos şi suculent cu gust de căpşune, caramel, mentă sau alte arome delicioase. Dacă vrei să încerci să le faci chiar tu, poți pune în practică următoarea rețetă...
Nimic nu se compară cu o bomboană de ciocolată care se topeşte în gură eliberând un miez cremos şi suculent cu gust de căpşune, caramel, mentă sau alte arome delicioase care pot satisface şi cel mai pretenţioase gusturi.
Conceptul bomboanelor de ciocolată umplute cu cremă are la bază pralinele, atestate în secolul al XVII-lea de un industriaş din lumea zahărului pe nume Marshal du Pessis-Praslin, scrie Agerpres. Pe vremea aceea, cacaoa (prin urmare şi ciocolata) erau relativ necunoscute în Europa, aşa că pralinele erau în mare parte doar nuci învelite într-un strat de zahăr caramelizat. Datorită multelor noi ingrediente venite din Lumea Nouă, încet, dar sigur, pralinele au început să evolueze, devenind din ce în ce mai creative şi mai sofisticate odată cu trecerea timpului.
Se crede că primele bomboane de ciocolată umplute cu cremă au fost create în 1912 de Jean Neuhaus II, un ciocolatier belgian. Nu a trecut mult, iar bomboanele au început să fie umplute cu diverse creme de lichior, marţipan, fructe sau caramel.
Ziua bomboanelor de ciocolată umplute cu cremă (#CreamFilledChocolatesDay) coincide cu o altă sărbătoare importantă care se celebrează cu ciocolată, Ziua Sfântului Valentin, când, potrivit estimărilor, cel puţin 26.000 de tone de ciocolată vor fi cumpărate, dintre care o proporţie importantă o reprezintă bomboanele umplute cu cremă.
Ingrediente
100 g ciocolată albă
50 ml frişcă lichidă
o banană
jumătate fiolă vanilie
o linguriţă lichior (opţional)
250 g ciocolată amăruie 70%
Cum se prepară
Crema: Într-o cratiţă, aduceţi la fierbere frişca lichidă. Adăugaţi ciocolata albă ruptă în bucăţele și amestecaţi bine cu o lingură de lemn, până aceasta se topeşte. Luaţi de pe foc, iar când crema s-a răcit, adăugaţi o banană foarte coaptă, dar fără părţi negre, strivind-o cu furculiţa. Amestecaţi foarte bine, puneţi o linguriţă de lichior şi esenţă de vanilie, scrie gustos.ro.
Separat, topiţi trei sferturi din ciocolată amăruie, la bain marie, până ajunge la 52 de grade. Dacă nu aveţi termometru, luaţi-o de pe foc exact când toată ciocolată s-a topit, nu o lăsaţi mai mult. După ce aţi stins focul, luaţi recipientul de la bain marie şi adăugaţi restul de ciocolată, rapid, până aceasta se topeşte. Acesta este secretul unor bomboane de ciocolată care strălucesc.
Imediat începeţi şi vospiti pereţii formei de ciocolată, având grijă să ungeţi bine fundul şi pereţii. După ce aţi umplut toată formă, lăsaţi câteva minute la temperatura camerei. Puneţi crema cu un posh sau cu linguriţa, în funcţie de cât de mari sunt formele. Nu puneţi până sus, ci 3 sferturi. Lăsaţi iarăşi câteva minute.
Urmează să puneţi capacul. Ciocolata se va întări în timpul acesta, dacă nu lucraţi repede.Ungeţi cu grijă. să nu amestecaţi ciocolata cu crema de banane. Aveţi grijă să uniţi bine marginile. Lăsaţi o oră la temperatura camerei, apoi puneţi în frigider până a doua zi. Scoateţi uşor bomboanele din formă şi le puteţi pune în forme speciale sau într-o cutie de carton.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News