”Ziua Furiei” în lumea musulmană. Chirieac: Atât îi trebuie Libanului, o scânteie ca să reînceapă războiul civil! Vom avea un câmp de luptă în Orientul Mijlociu pentru ani de zile

captură video
captură video

Ambasada SUA din Liban a fost incendiată de militanții pro-palestinieni. În paralel, mai multe ambasade ale Statelor Unite au fost luate cu asalt. Analistul politic Bogdan Chirieac crede că acest asalt ar putea fi ultimul pai de pe spinarea statului libanez.

Proteste violente au avut loc marți în multe orașe din țările musulmane din Orientul Mijlociu și nordul Africii, după ce Hezbollah a decretat ”Ziua Furiei”, ca răspuns la bombardarea spitalului din Gaza, chiar și după ce s-a oficializat, într-o conferință de presă, faptul că nu Israelul este vinovat pentru cei aproape 500 de morți. 

Bogdan Chirieac a avut o intervenție prin telefon la România TV unde a comentat atmosfera din Liban.

"La Beirut deja sunt acte de violență în jurul ambasadei americane, ceea ce dovedește că explicațiile logice și argumentate ale Israelului privind lovitura de rachetă asupra spitalului din Gaza nu sunt acceptate, pur și simplu, de majoritatea lumii arabe. Era de așteptat acest lucru. Este, clar, o pierdere de imagine pentru Israel. Importante sunt emoțiile și de la emoții au loc mișcări iraționale, așa cum este și asta de la Beirut.

Atât îi trebuie Libanului, o scânteie ca să reînceapă războiul civil! Acum, Libanul se mai așezase, începuse din nou creșterea - că toată lumea investește în Liban - datorită poziției sale strategice... Dacă încep din nou luptele între musulmani... și cu creștinii... vom avea un câmp de luptă în Orientul Mijlociu pentru ani de zile.

Conflictul Hamas - Israel este în plină desfășurare și se va amplifica. Hezbollah este susținut de Iran, chiar nu înțeleg deocamdată de ce au fost relativ reținuți, adică n-au trimis decât câteva sute de rachete asupra Israelului. Iranul poate intra în război și ca stat, nu prin intermediul organizațiilor teroriste pe care le controlează. Sunt musulmani cu toții, dar Hamasul e sunit, Hezbollahul e șiit, astea sunt ca diferențele între creștinii ortodocși și catolici. Hamas are drept politică ștergerea statului Israel de pe hartă, iar Iran are în Constituție același lucru!". 

Citește și Protestatarii din Liban au rupt gardul Ambasadei SUA/ Proteste violente în lumea arabă, după explozia de la spitalul din Fâșia Gaza

       

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel