Ziua Națiunilor Unite 2024. Declarația comună a OMS România, OIM România, Băncii Mondiale, UNHCR și UNICEF la ceas aniversar

foto: Freepik
foto: Freepik

Ziua Organizației Națiunilor Unite este sărbătorită anual pe 24 octombrie. 

Această zi marchează ratificarea Cartei Națiunilor Unite în 1945, care a avut loc în aceeași dată. Deși nu este o sărbătoare publică oficială, organizația îndeamnă statele membre să o recunoască ca pe o ocazie de a sublinia importanța rolului ONU în promovarea păcii, drepturilor omului și dezvoltării durabile la nivel global​. Este un moment în care se evidențiază și se reflectează asupra activităților organizației și a agențiilor sale specializate, cu evenimente organizate în întreaga lume, inclusiv în birourile din New York, Geneva, Viena și Nairobi. Activitățile includ concerte, dezbateri și ceremonii oficiale.

Mesaj la ceas aniversar

"Pe 24 octombrie, marcăm Ziua Organizației Națiunilor Unite 2024, celebrând viziunea durabilă a păcii, cooperării și progresului comun care au ghidat Organizația Națiunilor Unite de la înființarea sa în 1945 prin Carta ONU. Timp de aproape opt decenii, ONU a fost un far al speranței, abordând provocările globale, promovând drepturile omului, încurajând dezvoltarea durabilă și lucrând neobosit pentru pace în întreaga lume.

De Ziua Organizației Națiunilor Unite, reflectăm asupra activității noastre și ne reamintim că cele mai mari provocări ale timpului nostru - conflictele, schimbările climatice, sărăcia, sănătatea și inegalitatea - nu sunt limitate de frontiere. Astfel că soluțiile trebuie, de asemenea, să fie globale. Într-o lume care se confruntă cu schimbări fără precedent, solidaritatea internațională și acțiunea colectivă sunt mai necesare ca niciodată. Eforturile Organizației Națiunilor Unite au fost întotdeauna și vor continua să fie fundamentate pe valorile și principiile durabile ale Cartei ONU.

Organizația Națiunilor Unite nu este doar o instituție, ci o viziune comună asupra unei lumi în care oamenii și națiunile se reunesc pentru a construi un viitor mai bun pentru toți, fără a lăsa pe nimeni în urmă. Astăzi, ne reafirmăm angajamentul de a lucra îndeaproape pentru o lume mai dreaptă, durabilă și pașnică. Sprijinim România în eforturile sale continue pentru o societate incluzivă în care toți cei care trăiesc își pot realiza potențialul maxim. Împreună, putem construi viitorul pe care ni-l dorim - un viitor în care unitatea transcende dezbinarea și umanitatea prosperă în armonie" este mesajul comun, la ceas aniversar, al OMS România, OIM România, Băncii Mondiale, UNHCR și UNICEF.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel