Ziua Pompierilor din România. Marcel Ciolacu: Este o onoare pentru mine să fiu astăzi aici - VIDEO

Foto: Facebook Guvernul României
Foto: Facebook Guvernul României

Marcel Ciolacu, precizări cu ocazia deschiderii noii unităţi de pompieri ISU Perşani din Sectorul 4.

Miercuri, cu prilejul Zilei Pompierilor din România, Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că pompierii sunt adesea implicați în situații critice și reușesc să rezolve problemele, cu toate acestea, aceste intervenții nu atrag atenția în știri.

Precizările au fost făcute cu ocazia deschiderii noii unităţi de pompieri ISU Perşani din Sectorul 4 și au fost transmise pe pagina de Facebook a Guvernului României.

"De multe ori interveniţi în situaţii limită, rezolvând problema. Acelea să ştiţi că nu sunt ştiri, nu ajung la televizor. Ştirile sunt când, tot în situaţii limită interveniţi, astfel încât lucrurile să nu ia o amploare mult mai mare şi să fie mult mai multe victime omeneşti. Aici mă refer şi la incidentul de la Crevedia. Şi la intervenţiile, an de an deja, din Grecia, unde alţi preşedinţi de stat, alţi prim-miniştri ne trimit scrisori sau ne dau telefoane şi ne mulţumesc pentru activitatea dumneavoastră. Este o onoare pentru mine să fiu astăzi aici. Este prima unitate de pompieri construită, cred că, în ultimii 40 de ani, dar nu numai în Bucureşti. În România", a spus premierul.

A menționat că este prima oară când o asemenea unitate include și un aspect educațional. Aici, tinerii și copiii vor avea oportunitatea să învețe despre reacțiile adecvate în cazuri de urgență. Premierul a subliniat că „prevenția și educația” sunt cruciale pentru a salva vieți umane.

Ciolacu a precizat că această unitate de pompieri va acoperi zona de sud a Bucureștiului și o parte din județul Ilfov, ceea ce va duce la scurtarea duratei de intervenție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel