Ziua Spaniei, sărbătorită și în București

Primăria Sectorului 3 şi Centrul Cultural Casa Artelor (CCCA) au organizat sâmbătă în Parcul Artelor-Parcul Titan evenimentul 'Spania, Artă şi Pasiune', cu ocazia Zilei Naţionale a Spaniei.

Juan Carlos Vidal, directorul Institutului Cervantes din Bucureşti, a mulţumit cu acest prilej Primăriei Sectorului 3 pentru organizarea evenimentului şi a subliniat importanţa aceste zile, potrivit.

'Această zi este dedicată tuturor celor care vorbesc limba spaniolă, românilor din Spania, dar şi spaniolilor care se află în România. Este un moment important pentru ambele naţiuni şi culturi, pentru că există un milion de români în Spania. Cred că şi cei de la Primăria Madridului ar trebui să aibă o iniţiativă la fel de bună pentru a oferi o cetăţenilor o mostră de cultură română', a spus Vidal.

Directorul Institutului Cervantes a mai punctat faptul că 12 octombrie înseamnă şi Ziua Hispanică, pentru că marchează descoperirea Americii.

La rândul său, directorul CCCA, Alice Barb, a spus că evenimentul se înscrie în cadrul celui de-al patrulea proiect din programul Zilele Multiculturalităţii.

'Am pregătit ca obicei, în Parcul Artelor, o mare expoziţie de istorie şi cultură spaniolă, apoi vom viziona câteva filme-document în care îi vom vedea pe marii artişti ai lumii - Dali, Picasso şi Gaudi, iar pe scenă vor avea loc mai multe concerte pe ritmuri spaniole autentice, într-un recital susţinut de artişti români şi spanioli', a spus ea.

De asemenea, în parc a fost amenajată o expoziţie dedicată artei şi culturii hispanice. Timp de o oră publicul a trăit dansul, pasiunea şi exotismul spectacolului de flamenco autentic prezentat de trupa Yolanda Osuna, invitată special din Madrid pentru acest eveniment. Artiştii Teatrul Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski din Constanţa au susţinut un recital cu baletul 'Carmen' de Bizet. Orchestra Simfonică Bucureşti, dirijată de Adrian Petrescu, a susţinut un Concert de muzică clasică spaniolă avându-i ca invitaţi speciali pe soliştii Daniela Vlădescu Vlad Miriţă şi Hector Lopez. Finalul serii spaniole a fost susţinut de un foc de artificii pe 'Bolero' de Ravel . Conceptul şi regia evenimentului sunt semnate de regizorul Alice Barb, directorul Centrului Cultural Casa Artelor, iar scenografia este realizată de Corina Grămoşteanu. Bucureşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel