Zonele controlate de rebelii houthi din Yemen, lovite cu rachete de SUA

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Armata americană a informat că a lovit cu rachete mai multe drone și ambarcațiuni cu drone aflate în zonele controlate de rebelii houthi din Yemen.

Mai multe drone și ambarcațiuni cu drone situate în zonele din Yemen controlate de rebelii houthi au fost lovite, luni,  cu rachete de către armata americană, informează dpa.

Într-un comunicat de presă, Comandamentul central al SUA (CENTCOM) a informat că între orele 16:45 și 23:45 (13:45 - 20:45 GMT) forțele sale au distrus trei nave de suprafață fără pilot (USV) și două rachete mobile de croazieră anti-navă (ASCM) în zonele controlate de rebelii houthi din Yemen, care erau pregătite de lansare spre Marea Roșie.

Ei au lovit, de asemenea, un vehicul aerian fără pilot (UAV) de atac unidirecțional, care era deja deasupra Mării Roșii, a declarat CENTCOM.

Conform evaluărilor CENTCOM, USV-urile, ASCM-urile și UAV-ul “prezentau o amenințare iminentă pentru vasele comerciale și pentru navele marinei americane din regiune”.

“Aceste acțiuni sunt întreprinse pentru a proteja libertatea de navigație și pentru a face apele internaționale mai sigure pentru marina americană și navele comerciale”, conform sursei citate, scrie Agerpres.

Rebelii houthi din Yemen au promis să atace navele din Marea Roșie care au legătură cu Israelul. Cu toate acestea, multe dintre navele care au fost atacate nu au legătură cu această țară. Obiectivul rebelilor este acela de a forța încetarea atacurilor israeliene asupra Fâșiei Gaza.

Din cauza atacurilor houthi, marile companii maritime evită din ce în ce mai mult cea mai scurtă rută maritimă dintre Asia și Europa și navighează în jurul Capului Bunei Speranțe din Africa de Sud.

Citește și: SUA și Marea Britanie răspund la atacurile rebelilor Houthi și atacă direct în Yemen - FOTO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel