În bucătărie, cel mai des este ștearsă și curățată suprafața de lucru, în timp ce alte zone, unde se adună praf și murdărie, scapă, adesea, atenției noastre.
Prin urmare, bacteriile din acele zone pot ajunge pe alimente și în vase. Aflați care sunt zonele din bucătărie care, de asemenea, necesită, o curățare regulată.
Printre cele mai frecvente locuri din bucătărie, care sunt, de obicei, uitate în timpul curățeniei, sunt rafurile și dulapurile.
Praful și grăsimea din timpul preparării bucatelor se acumulează în aceste zone și pot provoca mirosuri neplăcute, așa că trebuie curățate de mai multe ori pe an.
Pentru asta puneți într-o găleată apă caldă, săpun lichid și o picătură de oțet alb. Înmuiați o cârpă în acest amestec și ștergeți dulapurile și rafturile. Veți îndepărta cu ușurință grăsimea, murdăria și praful datorită puterii de curățare a microfibrei și a apei cu oțet.
O altă zonă din bucătărie, adesea uitată, este cuptorul, în special interiorul acestuia, unde se adună grăsimea arsă.
Când curățați cuptorul folosiți o cârpă de microfibră, pentru a nu zgâria suprafața și, în același timp, să reușiți să pătrundeți chiar și în locurile greu accesibile.
Nu ai folosit niciodată așa sarea: trucul care îți va schimba viața
Alte zone din bucătărie, uitate în timpul curățeniei, sunt locurile de sub mobilier, pereții și tavanele, unde se adună praful cu uneori, se formează și pânze de păianjen.
Dintre toate camerele din casă, baia trebuie curățată zilnic, deoarece igiena este importantă.
Rutina noastră de curățare a băii trebuie să includă nu doar obiectele sanitare, gresia și faianța, dar și corpurile de iluminat, ventilatorul, dulapurile și rafturile.
Dar, din păcate, există trei locuri în baie pe care chiar și cele mai experimentate gospodine uită, adesea, să le curețe.
În timp, acestea pot deveni recipiente pentru bacterii, care se pot răspândi cu ușurință în întreaga cameră. Dar să vedem exact despre ce zone din baie vorbim:
Ventilatorul - Primul obiect din baie pe care mulți uită să-l curețe este ventilatorul. Acesta este foarte util nu doar pentru circulația aerului și eliminarea mirosurilor neplăcute, ci și pentru eliminarea rapidă a umidității după un dus fierbinte. Dacă ventilatorul nu este curat, se poate transforma rapid într-o capcană pentru praf și bacterii, fiind un mediu ideal ideal pentru apariția mucegaiului. Prin urmare, ventilatorul de baie trebuie dezasamblat și curățat bine cel puțin o dată pe lună.
Al doilea loc de baie pe care mulți uită întotdeauna să-l curețe este corpul de iluminat. Curățarea corpului de iluminat este esențială în fiecare cameră a casei, dar cu atât mai mult în baie. Atunci când spălăm toaleta, bacteriile pot fi eliberate și se pot depune pe toate suprafețele băii. De aceea este esențial să nu omiteți să curățați și corpul de iluminat.
Tigaia arsă poate arăta ca nouă: acest remediu al bunicii ne salvează de fiecare dată
Laturile și spatele vasului de toaletă - Nu toată lumea curăță părțile laterale și spatele, vasului de toaletă, unde se pot acumula praf, germeni și bacterii. Ar fi indicat să curățați și aceste zone, unde, de obicei, se se adună murdărie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News