EXCLUSIV  Zonele unde puteţi vedea peisajul perfect de toamnă în weekend. Vremea, de mare ajutor pentru turişti

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Florinela Georgescu, director în cadrul ANM, a venit cu veşti bune pentru românii care vor să plece într-o minivacanţă în acest weekend. Iată zonele perfecte pentru a vă bucura de peisajul de toamnă. 

"Sigur, în partea de nord a ţării este un pic mai rece decât în sud, mai ales pe parcursul zilei. Dar chiar şi aşa sunt maxime în jur de 14-16 grade, uşor peste normalul perioadei. În condiţiile în care cerul este mai mult degajat, vântul este slab, sunt condiţii foarte bune de mers oriunde. 

Dar cei mai câştigaţi vor fi cei care vor merge în zonele deluroase, un pic mai înalte. Indiferent unde sunt acestea în ţară. Acolo vor profita pe deplin de vremea frumoasă şi de spectacolul naturii, vegetaţia fiind acum în toate culorile frumoase ale toamnei", a declarat Florinela Georgescu. 

De ce la câmpie nu s-au instalat culorile de toamnă

"În zona de câmpie, vegetaţie e verde încă pentru că a fost mai cald. Este adevărat că diferenţa de la noapte la zi este una mare în această perioadă în zona de câmpie. Să luăm doar exemplul Bucureştiului, cu -1 grad în partea de nord a oraşului dimineaţa şi 20 de grade la prânz", a mai spus aceasta. 

Youtube video image

 Cum va fi vremea iarna aceasta, în 2024. Zonele care ar trebui să ne îngrijoreze

În această perioadă de tranziție către iarnă, vremea din România rămâne capricioasă și plină de surprize. Florinela Georgescu, director adjunct al Administrației Naționale de Meteorologie, a explicat că, deși zilele recente au fost caracterizate de un vânt mai activ și temperaturi variabile, toamna continuă să își arate culorile pline de farmec. Prognoza indică posibilitatea de a ne bucura de vreme frumoasă chiar și la începutul lunii noiembrie, însă nu fără semnale privind episoade scurte de precipitații spre sfârșitul lunii octombrie. Acestea ar putea aduce și o răcire a vremii, în special în nordul țării, iar la munte, lapovița și ninsoarea își pot face apariția.

CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel