Zuckerberg (Meta) și premierul Japoniei, discuții despre riscurile Inteligenței Artificiale

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Mark Zuckerberg a vorbit cu premierul Japoniei despre Inteligența Artificalăgenerativă și riscurile asociate.

Mark Zuckerberg, directorul general al Meta, companie din care fac parte Facebook, Instagram și WhatsApp, s-a întâlnit cu premierul Japoniei, Fumio Kishida, cu care a discutat despre Inteligența Artificială generativă și riscurile asociate utilizării acestea, informează mass-media niponă, preluată de AFP, scrie Agerpres.

”Am avut discuții bune și productive asupra IA și viitorului tehnologiei. Sunt foarte entuziasmat cu privire la munca ce se face aici, în Japonia”, a spus Zuckerberg la finalul acestei întrevederi de circa 30 de minute, potrivit declarațiilor sale difuzate de canalul public de televiziune NHK.

Astfel, popularizat la nivel mondial de ChatGPT, agentul conversațional al societății americane OpenAI, IA zisă generativă permite crearea - la o simplă comandă vocală - de texte, imagini, fișiere sonore sau video.

Însă, IA generativă comportă numeroase chestiuni de ordin etic și riscul de a bulversa o mulțime de sectoare de activitate. Aceasta poate, de asemenea, să permită ca documente create artificial să treacă drept autentice.

Giganții digitali, în luptă împotriva conținuturilor generate de IA, în anul alegerilor

20 de giganți din domeniul digital, printre care OpenAI, Meta, Microsoft sau Google, s-au angajat luna aceasta să lupte împotriva conținuturilor generate de IA menite să păcălească alegătorii, în condițiile în care scrutine majore sunt prevăzute în acest an în lume.

Grupurile de tehnologie conveniseră anterior să folosească un standard comun de filigranare care să eticheteze imaginile generate de aplicații de inteligență artificială precum ChatGPT, Meta's Llama, Microsoft's Copilot și Google's Gemini.

Această luptă va presupune inclusiv aplicarea unui ”tatuaj digital” pe documente, un mesaj invizibil ochiului liber, dar care va putea fi detectat de o mașină, pentru a ști dacă un conținut a fost generat de IA și a cunoaște proveniența lui.

Citește și: Companiile IT semnează un acord pentru combaterea deepfake-ului electoral generat de AI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel