Îți plac sosurile, mai ales dacă sunt ușor picante? Ei bine, iată rețeta unui sos pe bază de pătrunjel care conține și ardei iute.
Gustul sosului este surprinzător, iar prepararea lui este simplă. De fapt, ai nevoie de doar câteva ingrediente și 15 minute de muncă pentru a-l face prepara.
Ingredientele de care ai nevoie:
pătrunjel proaspăt,
ulei de măsline după gust,
boabe de piper negru după gust,
usturoi după gust,
ardei iute după gust.
Frunzele de pătrunjel se spală bine cu apă rece și se usucă cu hârtie de bucătărie. Ca măsură de precauție, însă, este indicat să le lași o vreme la aer pentru a te asigura că sunt complet uscate. Frunzele uscate se toacă și se pun într-un bol.
Ce poți face doar din făină și apă? Rețeta acestor lipii delicioase te va surprinde
Următorul pas este să adaugi boabele de piper negru, ardeiul iute tocat și usturoiul trecut printr-o presă. Acum amestecă totul și toarnă sosul în borcane de sticlă. În acest sens, îți recomandăm să te asiguri că borcanele sunt sterilizate cu grijă, deoarece nu este suficient să fie doarspălate și uscate. Borcanele trebuie să fie într-adevăr sterile.
După ce ai amestecat bine și ai pus sosul în borcane, adaugă ulei de măsline extravirgin. După aproximativ zece minute, completează borcanele cu mai mult ulei de măsline și asigură-te că toate bulele de aer au fost eliminate.
Tort cu morcovi fără zahăr și fără făină: un desert bun pentru cei care țin la siluetă
În acest moment, închide borcanele cu capacele sterilizate și păstrează borcanele la frigider, de preferință în partea mai puțin rece.
Când vei deschide un borcan, este de preferat să consumi sosul în câteva zile. Pătrunjelul în ulei cu ardei iute este, fără îndoială, un sos care te va surprinde și îți va încânta oaspeții cărora le vei oferi acest sos tentant. Acum nu ne rămâne decât să-ți urăm poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu