Astăzi îți oferim rețeta unor clătite ușoare. Află secretul unui mic dejun sănătos și gustos.
Publicitate
Pentru multe persoane, dieta este asociată cu sacrificii și mese nesatisfăcătoare. Ți se poate părea incredibil, dar poți adopta o alimentație mai sănătoasă fără a fi nevoie să renunți la dulciuri și la senzația de sațietate. Doar trebuie să înlocuiești unele ingrediente.
În cazul clătitelor, de exemplu, vei folosi fulgi de ovăz în locul făinii. Nu doar atât, vei elimina gălbenușul de ou. Folosirea doar a albușului de ou este esențială pentru dieta ta. Acest aliment este practic fără grăsimi și colesterol, compus în mare parte din apă și proteine.
Brioșe „Nori dulci”, gata în câteva minute: ai nevoie de trei ingrediente
Evident, este important să nu abuzezi de niciun tip de mâncare, dar poți începe ziua cu acest mic dejun excelent. de două ori pe săptămână.
Ingrediente pentru 10 clătite:
60 grame făină de ovăz,
100 grame de iaurt grecesc de 0%,
100 grame de albușuri,
un praf de bicarbonat de sodiu,
lămâie,
dulceață fără zahăr adăugat.
Combină făina de ovăz cu iaurtul într-un castron și amestecă-le cu un tel. Se adaugă apoi albușurile și se amestecă în continuare până se obține un amestec omogen.
Adaugă bicarbonatul de sodiu și sucul de lămâie: aceste două ingrediente reacționează împreună pentru a lăsa aluatul să crească.
Jeleuri de fructe, pline de vitamina C. Cum să le faci acasă din trei ingrediente
Încinge bine o tigaie antiaderentă. Pune un polonic din aluat în tigaia încinsă și prăjește prima clătită, cel puțin 4 minute înainte de a o întoarce pe cealaltă parte. Gătește clătita și pe cealaltă parte timp de 4 minute. Umple clătitele cu dulceață sau gem fără zahăr. Poftă bună!
Pentru a face clătite perfecte, trebuie să cunoști tehnologia corectă de preparare a aluatului. Iată care sunt ingrediente care nu trebuie adăugate niciodată în clătite.
Dacă nu doriți să strici aluatul, atunci ar trebui să-ți amintești care sunt adevărații dușmani ai clătitelor subțiri.
Tartă cu nucă de cocos și Nutella, un desert fantastic, gata în cel mai scurt timp
Praf de copt. Unele gospodine adaugă bicarbonat de sodiu sau praf de copt în aluat, pentru a face clătitele mai moi și mai pufoase. Deseori, gospodinele exagerează cu dozele și clătitele sunt cauciucate. Pentru a evita acest lucru, reține că pentru 500 ml de aluat sunt necesare doar 2,5 grame de praf de copt sau bicarbonat.
Unt sau ulei. Acest ingredient este, de obicei, adăugat în aluatul de clătite fără a cunoaște rezultatul final. La urma urmei, în loc de delicatețea pe care multe gospodine speră să o dea clătitelor, rezultatul este unul uleios.
Transformă pâinea veche în pizza crocantă, în câteva minute: toată familia îți va mulțumi
Ouă. Pentru ca toate clătitele să fie foarte moi și fragede, merită să folosiți ouă. Dar trebuie să fii extrem de atent cu numărul lor. Un singur ou este suficient pentru 500 ml de lapte. Nu este nevoie să adaugi mai multe.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu