Desertul pe care îl propunem mai jos este foarte ușor și rapid de preparat.
Este un chec pufos, moale, înalt și gustos, care îi cucerește pe toți. Doar câteva ingrediente sunt suficiente pentru un rezultat incredibil. Uită de lapte, ouă și unt!
Așadar, dacă îți este poftă de ceva dulce, dar nu ai multe ingrediente acasă, această rețetă este pentru tine! Îl poți pregăti oricând.
Ingrediente pentru aproximativ 8 persoane
375 ml de apă,
240 grame de zahăr,
360 grame de făină,
75 grame ulei de semințe de floarea soarelui,
coajă rasă de lămâie sau portocală,
1 plic de praf de copt.
Mai întâi, ia o sticlă și pune în ea apa și uleiul. Închide sticla și agită bine apa și uleiul. Apoi într-un bol cerne făina și praful de copt și amestecă-le. Adaugă zaharul și coaja rasă de lămâie sau portocală.
Continuă să amesteci, iar, apoi, puțin câte puțin, adaugă și amestecul de apă și ulei. Amestecă totul până obții un aluat omogen și fără cocoloașe.
Plăcintă cu mere mărunțite: un deliciu foarte moale, cu doar 80 de calorii
În acest moment, ia o tavă de copt, de aproximativ 20-25 cm diametru, ungeți-o cu ulei și tapetează-o cu hârtie de copt.
Toarnă aluatul în tavă. Coace checul în cuptorul preîncălzit la 170°, timp de 50 de minute. Nu uita să faci testul cu scobitoarea, pentru a te asigura că deliciosul chec s-a copt.
Scoate checul copt din cuptor și lasă-l să se răcească. La final, se presară cu zahăr pudră și se servește pe masă. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu