Dacă vrei să pregătești ceva rapid și sățios, dar fără carne, acest preparat este pentru tine.
Pentru această rețetă nu ai nevoie de ingrediente scumpe. În plus, rețeta se face repede și foarte ușor. Dacă dorești să gătești acest fel de mâncare, înmoaie fasolea în avans.
Pentru o nutriție adecvată, mâncărurile din legume ar trebui să fie, în fiecare zi, în meniul tău. Fasolea obișnuită poate sta la baza unui preparat delicios.
O combinație excelentă cu legume și sos de roșii va fi și pe placul întregii familii. Fasolea va fi sfărâmicioasă, suculentă și parfumată.
Ingredientele de care ai nevoie:
fasole - 400 grame,
ciuperci - 400 grame,
ardei bulgăresc - 2 bucăți
ceapă - 4 bucăți,
usturoi - 5 căței,
boia dulce - 1 linguriță,
pasta de tomate - 2 linguri,
piper negru măcinat - după gust,
ardei iute măcinat și sare - după gust,
ulei vegetal pentru prăjit,
zahăr - 1 lingură,
apă - 2 pahare.
Clătește fasolea și lasă-o la înmuiat peste noapte. Dimineața scurge apa și umple cratița cu apă curată. Pune fasole la fiert și îndepărtează spuma. Fasolea se fierbe până când boabele sunt moi. Ceapa se taie rondele, ciupercile în felii, ardeiul în cuburi medii, iar usturoiul se trece printr-o presă.
Ești la dietă, dar nu vrei să renunți la un mic dejun gustos? Iată soluția
Toarnă ulei vegetal într-o tigaie preîncălzită. Prăjește ceapa până se rumenește, apoi adaugă ciupercile. După ce s-a evaporat zeama lăsată de ciuperci, adaugă ardeiul gras și usturoiul. Asezonează cu sare și piper și mai gătește legumele încă trei minute.
Separat, pune pasta de roșii într-o tigaie, adaugă apă, sare, zahăr, boia, ardei iute și piper negru.
Fasolea se amestecă cu legumele într-o tavă de copt, iar deasupra se toarnă sosul. Tava se dă în cuptorul preîncălzit. Fasolea cu legume se gătește la 180 de grade, pentru 25 de minute.
Brioșe „Nori dulci”, gata în câteva minute: ai nevoie de trei ingrediente
Sfaturi: Alege un soi de fasole care se gătește repede. Tava de copt nu trebuie să fie cu balamale. Poți adăuga la final verdeața preferată: mărar, pătrunjel sau coriandru.
Dacă fasolea nu este acoperită complet cu sos, atunci adaugă apă sau lichidul în care au fost fierte boabele de fasole. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu