Tartele sunt niște produse de patiserie, umplute cu diferite creme delicioase. Se prepară ușor și sunt la îndemâna tuturor.
Acest tip de desert permite un număr infinit de combinații de arome și texturi. Aluatul poate fi cu nuci, migdale, cacao sau alune, iar umplutura poate fi de dulceață, ciocolată, lapte sau caramel.
Când tai o tartă, straturile trebuie să fie clar distincte și vizibile, iar consistența generală a feliei trebuie să fie moale și fermă.
Îți propunem rețeta unei tarte simple, umplută cu ciocolată și mascarpone.
Ingredientele pentru aluat:
500 grame de făină,
250 grame de unt rece tăiat în bucăți mici,
200 grame de zahăr,
2 ouă,
1 plic de zahar vanilat,
1 praf de sare.
Ciocolata caldă va fi mai bună ca la restaurant: adaugă un ingredient secret
Ingredientele pentru crema de ciocolată:
1/2 litru de lapte,
100 grame zahăr,
5 gălbenușuri,
100 grame de făină,
50 grame de cacao amaro,
100 grame de ciocolată neagră,
200 grame de mascarpone.
Într-un castron amestecă făina, zaharul sși zaharul vanilat. Adaugă ouăle și untul moale. Amestecă până obții un aluat omogen. Pune aluatul în frigider pentru o jumătate de oră.
După ce timpul a expirat, întinde aluatul într-o formă de copt. Ai grijă să acoperi cu aluatul și pereții tăvii de copt. Cu o furculiță înțeapă aluatul de câteva ori. Coace baza tartei în cuptorul preîncălzit la 180 grade, aproximativ 20 de minute.
Chiftele moi și ușoare ca o pană. Înlocuiește ouăle cu un ingredient din cămară
În timp ce baza tartei se coace, poți face crema. Într-o cratiță, amestecă gălbenușurile cu zahărul. Adaugă apoi făina și laptele câte puțin. Amestecă mereu pentru a evita formarea cocoloașelor.
Cratița se pune pe foc și crema se fierbe până se îngroașă. Ulterior, ia crema de pe foc și adaugă untul, ciocolata neagră și mascarpone. Amestecă bine.
Acum a venit momentul să asamblezi tarta. Toarnă crema în baza tartei și nivelează. Tarta se dă în frigider pentru câteva ore. Servește o felie de tartă alături de o ceașcă de cafea aromată. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu