Produsele de patiserie, pe bază de drojdie, sunt considerate unele dintre cele mai delicioase, dar munca de preparare a lor poate fi dificilă.
Există situații în care vrei să faci o plăcintă delicioasă, dar aluatul se încăpățânează să crească. Drept urmare, eforturile tale vor fi zadarnice, iar plăcinta nu va mai fi moale și pufoasă.
De ce aluatul de drojdie nu crește? Când cumperi drojdie, ar trebui să acorzi atenție calității. Dacă produsul a fost depozitat corect și ambalajul arată intact, atunci poți cumpăra drojdia.
Dar și acasă, trebuie să depozitezi corect produsul capricios. Dacă vorbim despre drojdia uscată, atunci aceasta ar trebui păstrată într-un recipient închis ermetic, fără ca produsul să intre în contact cu aerul. Drojdia umedă nu tolerează umiditatea ridicată.
Dacă vei amesteca cartofii fierți cu două ingrediente, toată familia va fi sătulă și fericită
Unele gospodine adaugă prea multă drojdie în aluat, fără a respecta rețeta. Prin urmare, ar trebui să respecți o regulă simplă: nu folosi mai mult de 15 grame de drojdie la un kilogram de făină.
Cu toate acestea, trebuie să ai în vedere faptul că va trebui să folosești mai multă drojdie, dacă ai pus în aluat multă grăsime (ulei sau unt) sau mai multe ouă.
Aluatul de drojdie necesită o cantitate suficient de mare de zahăr, deoarece aceasta este o condiție necesară pentru prepararea produselor de patiserie de înaltă calitate. Prin urmare, asigură-te că ai pus mult zahăr în aluat.
Drojdia este pre-diluată în apă, dar nu toată lumea știe că produsul are propriile cerințe în ceea ce privește temperatura lichidului. De regulă, apa trebuie să se încălzească până la 37 de grade.
Broccoli pane, super crocanți: se fac la cuptor și nu ai nevoie de ulei
Aluatul de drojdie crește doar dacă aerul din bucătărie este cald. Dacă bucătăria este rece, atunci aluatul cu drojdie nu va crește.
Prin urmare, trebuie să înfășori bolul în care ai pus aluatul cu o pătură sau să-l pui, iarna, lângă un calorifer.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News