Îți recomandăm să faci un desert cu lapte de casă. Dacă nu ai lapte de casă, poți folosi lapte cumpărat din magazin cu cel mai mare procent de grăsime.
Publicitate
Pentru a reduce conținutul de calorii, poți folosi și lapte vegetal, de exemplu, lapte de migdale sau de cocos. Dulceața este folosită în rețetă nu doar ca îndulcitor, ci și pentru o nuanță suplimentară de gust și aromă. Îți recomandăm să adaugi lămâie sau caise, două ingrediente completează perfect migdalele.
Ingrediente:
lapte 500 ml,
migdale - 70 grame,
făină de orez - 75 grame,
lapte condensat - 50 grame,
unt 82% - 25 grame,
gem - după gust.
Toarnă laptele într-o oală cu fundul gros și adăugați făină de orez. Oala se pune pe foc și laptele se fierbe, amestecând continuu, până se formeaza o textură cremoasă.
Varză înăbușită în bere cu ciuperci, o mâncare originală și interesantă
Adaugă laptele condensat, migdalele, gemul și untul, amestecă cu un tel.
Stropește o formă de desert cu o cantitate mică de migdale mărunțite. Se toarna crema, se acoperă cu folie alimentară și se da la congelator câteva ore.
Menta, o plantă aromată cu o mie de utilizări și beneficii. Cum se plantează în ghivece
Un astfel de desert rece are gust bun, alături de o ceașcă de ceai sau cafea fierbinte într-o zi rece. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu