Această rețeta este încă o dovadă că din cartofi pot fi făcute cele mai îndrăznețe experimente.
Publicitate
Suntem absolut convinși că nici nu v-ați gândit niciodată să combinați cartofii cu prune uscate, cu atât mai puțin să vă imaginați gustul final.
Preparați după această rețetă, cartofii vor fi ușor dulci și, în același timp, picanți, iar felul de mâncare vă va surprinde plăcut.
Hrean cu mere, un aperitiv savuros pentru friptură
Luați prune uscate moi și fără sâmburi. Înainte de a le adăuga la cartofi, spală-le bine și lasă-le în apă fierbinte câteva minute.
Ingrediente:
cartof - 500 grame,
ulei - 50 ml,
prune fără sâmburi - 50 de grame,
zahăr - 2 linguri,
ardei iute roșu - 1 linguriță,
suc de lămâie - 5 ml,
sare și piper după gust,
verdeață după gust.
Fierbeți cartofii tăiați în felii. Cartofii se amestecă cu ulei, se pun într-o formă termorezistentă și se coc la 220 de grade timp de 25-30 de minute sau până devin aurii, amestecând din când în când.
Supă de vinete și năut. un preparat original din bucătăria armeană
Topește zahărul până la o stare de caramel. Adăugați cartofii și prunele. Condimentați cu sare, piper și suc de lămâie. Amestecați bine. Mâncarea se ornează cu verdeață și se servește pe masă. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News