Ambasadorul Israelului în România, semnal de alarmă cu privire la atrocitățile făcute de Hamas asupra femeilor. "Toleranță zero vizavi de tăcerea colectivă"

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Lior Ben Dor, ambasadorul Israelului în România, a făcut declarații cu privire la ostaticii din Fâșia Gaza.

CITEȘTE ȘI: Mesaje cutremurătoare de pe WhatsApp, din ziua atacului Hamas din 7 octombrie. Doron Libstein și-a pierdut 4 membri ai familiei - Video

Ambasadorul dr. Lior Ben Dor a vorbit, în cadrul unui eveniment de comemorare dedicat victimelor tragicului atac terorist din 7 octombrie 2023, despre „atrocitățile pe care le-au comis membri Hamas împotriva femeilor”. Acesta a atras atenția asupra subminării ”principiului demnității și respectului”. De asemenea, ambasadorul a cerut eliberarea eliberarea celor 101 ostatici israelieni. 

„Astăzi, comemorând masacrul și atacul terorist din 7 octombrie, nu putem să nu privim și la atrocitățile pe care le-au comis membri Hamas împotriva femeilor. Atunci, nenumărate femei au fost supuse unor atacuri extraordinare, abuz sexual, teroare.

Aceste acte nu sunt numai asupra indivizilor, ci sunt asupra omenirii. Este vorba de subminarea principiului demnității și respectului. După aceste atrocități a fost dezamăgitor faptul că am asistat la o tăcere din partea unor organizații de femei din întreaga lume pentru că nu au vorbit suficient de puternic împotriva violenței. În martie anul acesta ONU a recunoscut faptul că teroriștii Hamas au realizat acte îngrozitoare de viol. (...) Este vorba de toleranță zero vizavi de tăcerea colectivă.

Eliberarea ostaticilor

Am auzit astăzi mărturia doamnei Simona Steinbrecher, mama lui Doron Steinbrecher, tânăra cu cetățenie dublă care este încă captivă din 7 octombrie. Simona, cu durere în suflet, solicită puternic eliberarea imediată a fiicei sale. Haideți să multiplicăm vocea ei și cerem eliberarea celor 101 ostatici israelieni, femei, bărbați, copii care sunt încă ținuți în captivitate.

Aș dori să mulțumesc autorităților din România și ONG-urilor din România care au dat glas femeilor din Israel ale căror vieți nu o să fie niciodată aceleași după 7 octombrie, femei și fete care au fost violate, omorâte și luate captive de Hamas. Vrem ca vocile lor și poveștile lor să fie auzite”, a transmis ambasadorul dr. Lior Ben Dor.

Urmărește evenimentul complet aici:

Youtube video image

Momentul care a declanșat totul

Reamintim că războiul din Gaza a fost declanșat atunci când militanții palestinieni ai Hamas au atacat sudul Israelului pe 7 octombrie 2023, ucigând 1200 de persoane și luând aproximativ 250 de ostatici, potrivit bilanțului israelian. Mai mult de 100 de ostatici sunt încă deținuți de Hamas.

În ultimul an, în Fâșia Gaza, Israelul a bombardat peste 40000 de ținte, a descoperit 4700 de tuneluri și a distrus 1000 de locuri de lansare a rachetelor, a declarat armata luni, la împlinirea unui an de la atacurile grupării Hamas care au declanșat asaltul Israelului asupra enclavei.

Numărând trupele ale căror nume au primit permisiunea de a le publica, armata israeliană a declarat că 726 de soldați israelieni au fost uciși de pe 7 octombrie 2023. Dintre aceștia, 380 au murit în atacurile din 7 octombrie și 346 în luptele din Gaza începând cu 27 octombrie 2023.

Soldații răniți au fost în număr de 4576 de la acea dată, 56 de soldați au murit ca urmare a unor accidente operaționale, pe care armata nu le-a definit.

În datele pentru a marca împlinirea unui an de la atacurile 7 octombrie 2023, armata israeliană a declarat că a înrolat 300000 de rezerviști de la începutul războiului - 82% bărbați și 18% femei, și aproape jumătate dintre aceștia cu vârste cuprinse între 20 și 29 de ani, conform Reuters.

Citește în continuare aici: Un an de la atacul grupării Hamas în Israel. Ceremoniile durerii - FOTO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel