Ai mâncat clătite clasice, cât și clătite făcute din banane, cartofi dulci, morcovi și de fiecare dată ai fost mulțumit? Încearcă și niște clătite indiene cu orez și cartofi.
Aceste clătite sărate sunt potrivite pentru micul dejun sau pentru o gustare ușoară. În plus sunt destul de simplu de preparat. Pentru aceasta, vei avea nevoie de orez, linte, cartofi și condimente.
În câțiva pași, vei obține un preparat complet, ușor și echilibrat, plin de aromă și gust.
Ingrediente pentru 10 clătite:
orez - 250 grame,
linte -100 grame,
sare - 10 grame,
ulei de floarea soarelui - 120 ml.
Pentru umplutură:
cartof - 6 bucăți,
muștar boabe - 10 grame,
curcuma - 10 grame,
unt - 30 de grame,
sare după gust.
Se spală orezul și lintea și se pun la înmuiat peste noapte în vase separate. Apoi scurge apa, usucă orezul și lintea și măcină-le într-un blender.
Supă delicioasă de nuci. Rețeta este rapidă și ușoară. Te vei îndrăgosti pe loc de gustul original
Adaugă sare, zahăr și ulei în bolul în care ai pus orezul și lintea. Se amestecă, se acoperă cu o folie și se lasă 2 ore.
Pentru umplutură, spală cartofii și pune-i la fiert în coajă până sunt gata, circa 30 de minute. După aceea, cartofii se răcesc și se pasează într-un piure. Adaugă condimentele, sarea, untul și amestecă.
Nu ai gustat niciodată ceva mai bun: popcorn cu scorțișoară
Bate compoziția de orez și linte cu un tel. Se încinge tigaia, se unge cu ulei și se prăjesc clătitele pe ambele părți câte 3 minute, până se rumenesc.
Pune 2 linguri de umplutură pe fiecare clătită, pliază-le și servește-le pe masă. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News