Cum să-ți întărești imunitatea? Obiceiuri zilnice sănătoase pentru o sănătate de fier

Cum să-ți întărești imunitatea. Obiceiuri zilnice sănătoase pentru o sănătate de fier. Sursa foto: freepik.com
Cum să-ți întărești imunitatea. Obiceiuri zilnice sănătoase pentru o sănătate de fier. Sursa foto: freepik.com

După sezonul rece, este foarte important ca sistemul imunitar să funcționeze bine. Anume sistemul imunitar protejează organismul de atacurile tuturor microorganismelor patogene.

Pentru a întări sistemul imunitar, este necesar să consumi alimente sănătoase, bogate în vitamine și microorganisme benefice, precum și să menții o activitate fizică. Cu toate acestea, poți adăuga câteva obiceiuri simple în viața de zi cu zi pentru a ajuta organismul. 

Evită fumatul pasiv. Dacă fumezi, desigur, este indicat să renunți la acest obicei, care slăbește sistemul imunitar și face organismul mai vulnerabil la bolile respiratorii. Dar și fumătorii pasivi riscă să-ți slăbească apărarea imunitară.

Fumul de la fumători te expune la riscul secundar de a inhala particule nocive, care cauzează boli în combinație cu ingrediente toxice. Acest lucru duce la o scădere a capacității organismului de a neutraliza virușii și bacteriile din tractul respirator superior și face ca mecanismul bolii să fie mai simplu și mai accesibil agenților patogeni.


Frunzele de sfeclă roșie, pe lista alimentelor sănătoase. Care sunt beneficiile lor și cum să le gătești

Mai multe proteine ​​la micul dejun. Proteinele sunt vitale pentru sănătate și imunitate din multe motive. Acestea ajută organismul să construiască și să repare diferite tulburări în țesuturi și celule. Proteinele sunt o resursă de o importanță capitală pentru sistemul imunitar și funcțiile acestuia. Alimente precum carnea slabă, peștele, ouăle, leguminoasele, semințele și nucile sunt esențiale pentru sănătatea și funcționarea normală a sistemului imunitar.

Spală-te des pe mâini. Toți virușii și bacteriile se lipesc constant de pielea mâinilor. Cea mai bună modalitate de a le împiedica să intre în corp este să te speli des pe mâini. Nu-ți atinge fața, nu-ți freca ochii și nu mânca nimic înainte de te spăla pe mâini. Acest lucru va reduce foarte mult riscul de infecție.

De ce te trezești noaptea însetat

O porție suplimentară de legume. Un alt obicei mic, dar important, care te ajută să previi infecțiile virale este să consumi o porție suplimentară de legume în fiecare zi. Sunt bogate în vitamine și minerale necesare unui sistem imunitar sănătos.

Bea un pahar cu apă dimineața. Corpul uman se confruntă, adesea, cu o deshidratare ușoară noaptea. Prin urmare, este important să refaci cantitatea de apă dimineața. Bea un pahar cu apă pentru a-ți îmbunătăți sistemul imunitar. De asemenea, apa va reduce uscarea pielii și a membranelor mucoase și va preveni apariției agenților patogeni în timpul zilei.

Ceaiul matcha, eficient în tratarea depresiei? Rezultatele unui nou studiu

Ghimbir, miere și lămâie. Ghimbirul ras, amestecat cu miere și lămâie, este o rețetă excelentă pentru un sistem imunitar sănătos. Combinația a trei alimente naturale sănătoase are un puternic efect antiinflamator, deoarece conțin multe substanțe antivirale, antibacteriene și antioxidante.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel