Halvaua este un desert celebru în multe bucătării, dar astăzi îți prezentăm o rețetă din bucătăria indiană.
Dacă îți place acest desert, atunci și o bucățică de halva de dovleac cu miere și nuci va fi pe gustul tău. Desertul va fi moale, fraged și destul de dulce, așa că și copiii vor fi încântați.
Halvaua de dovleac cu miere și nuci poate fi și un desert vegetarian. În acest sens, poți înlocui untul cu uleiul de măsline presat la rece, iar laptele de vacă cu lapte de orez.
Ingrediente pentru 7 porții:
zahăr - 250 grame,
lapte - 250 ml,
unt - 100 de grame,
dovleac - 1 kg,
miere lichidă - 200 grame,
cardamom măcinat - 5 grame,
nuci - 100 grame.
Curăță dovleacul de coajă și semințe și dă pulpa prin răzătoarea medie. Se încinge uleiul într-o cratiță, se pune dovleacul și se gătește, circa 12 minute, amestecând mereu.
Ceaiul Masala cu condimente, o băutură indiană autentică. Rețeta este simplă și fantastic de bună
Apoi, se pune laptele în dovleac, se amestecă și se fierbe încă 10 minute. Adaugă zahăr, miere, cardamom. Amestecă și gătește încă 15 minute.
Între timp, macină nucile și prăjește-le în puțin ulei, timp de 5 minute. Adaugă nucile în dovleac, amestecă bine.
Alimentele care pot înlocui cacao în deserturi și băuturi: utilizări și beneficii
Halvaua se pune într-o tavă și se nivelează. După ce s-a răcit, halvaua se taie bucăți, și se decorează cu stafide și se servesc pe masă. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News