Carnea de miel preparată după această rețetă franțuzească se va topi în gură.
Pulpa de miel de marinează în usturoi, sare, piper și unt, apoi se coace. Mielul de Paște în stil franțuzesc se servește cu cartofi copți și roșii cherry.
Ingrediente:
pulpă de miel - 2,5 kg,
usturoi - căpățână,
morcov - 1 bucată,
cartof - 1 kg,
roșii cherry - 8 bucăți,
vin alb sec - 250 grame,
unt - 20 grame,
ulei de măsline - 20 ml,
sare și piper după gust,
rozmarin uscat - 20 grame.
Se spală carnea și se usucă cu un prosop de bucătărie. Cu un cuțit ascuțit fă mai multe crestături pe pulpa de carne. Curăță usturoiul. Cinci căței se feliază și se bagă în crestăturile făcute.
Trece restul de usturoi printr-o presă și amestecă-l cu sare, piper și unt. Cu pasta obținută, unge bine carnea de miel și las-o la macerat 20 de minute.
O rețeta de legume, care va surprinde pe toata lumea. Simplă, gustoasă și satisfăcătoare
Ceapa și morcovul se curăță, se spală și se feliază. Acoperă o tavă de copt cu hârtie pergament și fă un pat din felii de ceapă și morcovi. Peste legume se pune pulpa de miel. Toarnă vinul peste carnea de miel. Acoperă carnea cu folie de aluminiu. Carnea de miel se coace 2 ore la temperatura de 180°C.
Desert delicat și aerisit din lapte și smântână, fără coacere
Cartofii se curăță, se spală și se taie felii. Pune feliile de cartofi într-un bol și condimentează-le cu ulei, sare, piper cu rozmarin. Amestecă-le bine. Spală roșiile cherry.
Așează cartofii și roșiile pe tava cu carnea de miel. Coace încă 40-50 de minute până când cartofii sunt gata. Servește mâncarea fierbinte! Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu