Când prepară sarmale, gospodinele folosesc și varză proaspătă, unul dintre ingredientele principale ale acestui fel de mâncare.
Pentru sarmale sunt necesare frunze fierte de varză. Deci, căpățâna de varză se pune la fiert în apă cu sare, într-o cratiță mare. Ulterior, majoritatea gospodinelor aruncă această apă, dar aceasta va fi una dintre cele mai grave greșeli.
Apa în care a fiert varza nu poate fi aruncată, ci folosită pentru a prepara un alt fel de mâncare.
Apa de la sarmale este utilă pentru a pregăti un sos delicios. Nu există o rețetă exactă pentru prepararea acestui sos: fiecare gospodină își alege singură proporțiile de ingrediente.
Gospodinele cu experiență pun zahăr în frigider. Motivul te va surprinde
Primul lucru pe care trebuie să-l faci faci este să păstrezi apa în care a fiert varza.
Pentru a pregăti sosul vei avea nevoie de: roșii, smântână, apa în care a fiert varza, sare și condimentele preferate.
Roșiile decojite se combină cu smântână. Cele două ingrediente pot fi amestecate într-un blender până când vei obține o pastă omogenă de smântână și roșii.
De ce aluatul cu drojdie nu crește: gospodinele cu experiență au dezvăluit principalele greșeli
În această pastă trebuie să adaugi apa în care a fiert varza, sare și condimentele preferate după gust. Toarnă acest sos peste sarmalele puse într-un vas termorezistent. Coace sarmalele în cuptor, circa oră, la o temperatură de 180 de grade. Acest sos este incredibil de gustos, fiind potrivit și pentru chifteluțe.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News