Omleta a fost întotdeauna considerată felul perfect pentru micul dejun. Dacă ai ouă în frigider, atunci cu siguranță nu vei rămâne flămând.
Nu este obligatoriu să ai lapte, smântână sau iaurt pentru a face omletă. O omletă adevărată se prepară fără adăugarea acestor ingrediente, deoarece acestea nu fac decât să strice gustul preparatului.
O omletă clasică se prepară în maxim 10 minute. O tigaie cu diametrul de minim 20 cm se pune pe aragaz și se încălzește bine. Pentru ca omleta să se prăjească uniform și să aibă o crustă frumoasă, uleiul vegetal trebuie turnat în tigaia bine încălzită.
Combină broccoli cu făină și pregătește o rețetă fantastică
Ingredientele pentru omletă (2 porții):
4 ouă,
niște ceapă verde,
verdeață,
sare și piper după gust,
3 roșii cherry, sau o roșie mare,
Dacă ai ciuperci uscate, acestea trebuie mai întâi spălate și înmuiate în apă.
Sparge ouăle într-un castron și bate-le bine cu sare. Se toarnă amestecul de ouă în tigaia bine încălzită.
Adaugă ceapa și ciupercile în omletă și acoperă tigaia cu un capac. Gătește omleta timp de 2 minute. Nu trebuie să întorci omleta.
Carne de vită, înăbușită în suc de fructe de pădure. O rețetă delicioasă pentru mesele festive
În acest moment, spală și tăie roșiile și adaugă-le în omletă. Lasă omleta pe foc pentru încă 3 minute. Poftă bună!
Fiecare popor prepară diferit omleta. Versiunea italiană a omletei, frittata, are un renume mondial. Această rețetă implică utilizarea unei umpluturi, în urma căreia omleta devine ca o plăcintă. Omleta va fi luxuriantă și satisfăcătoare și le va plăcea chiar și gurmanzilor.
Frittata diferă de omleta tradițională prin faptul că se gătește în cuptor și nu este prăjită într-o tigaie. Felul de mâncare va fi mai puțin gras și va fi mai sănătos.
Pentru a face o omletă italiană, vei avea nevoie de:
4 ouă;
40 grame de unt;
20 ml ulei vegetal;
sare și piper după gust;
o roșie;
un ardei gras;
un cățel de usturoi;
100 grame de cașcaval;
verdeață.
Mai întâi trebuie să pregătiți legumele. Tăiați roșia și ardeiul gras în pătrate sau felii mici, tocați usturoiul cu un cuțit. Legumele se prăjesc în ulei vegetal. Este mai bine să alegeți ulei de măsline.
Conopidă în sos de brânză, la cuptor: o mâncare fabuloasă pentru cină, cu doar 160 de calorii
Într-un recipient, trebuie să bateți ouăle cu sare și condimentele preferate după gust, precum și verdeață tocată. Se rade cașcavalul prin răzătoarea grosieră. Amestecul de ouă și cașcaval se toarnă peste legume și se amestecă.
Luați o tigaie termorezistentă și ungeți-o cu unt, inclusiv părțile laterale. Așezați legumele, răspândindu-le uniform pe suprafața tăvii cu o spatulă. Deasupra, se toarnă amestecul de ouă și cașcaval.
Friptura se va topi în gură: respectă câțiva pași simpli, dar foarte importanți
Omleta italiană se coace în cuptor la 200 de grade. Sunt suficiente 10 minute și omleta e gata. Această frittată se asortează perfect cu pâinea de secară. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu