Vrei să-ți hrănești familia cu o mâncare delicioasă din produse la prețuri accesibile?
Nimic nu este imposibil. Dacă ai cartofi în cămară și puțină carne tocată în frigider, atunci poți pregăti această rețetă. O astfel de delicatesă poate fi preparată și pentru o masă festivă, deoarece nu va lăsa pe nimeni indiferent.
Ingrediente:
cartofi mari - 3-4 bucăți,
brânză cheddar - 300 grame,
carne tocată de vită - 500 grame,
ceapa - 1 bucată,
ardei verde - 2-3 bucăți,
usturoi - 3-4 căței,
sos de roșii - 2 linguri,
pasta de tomate - 1 linguriță,
sare, piper măcinat, boia de ardei, chimen, cimbru, alte condimente - după gust,
ulei vegetal - 40 ml,
pătrunjel - câteva fire.
Cartofii se curăță de coajă și se tai felii rondele subțiri. Acoperă o tavă de copt cu hârtie de pergament și pune un strat de brânză cheddar rasă. Așează cartofii deasupra în așa fel încât cercurile să se suprapună.
Unge cartofii cu ulei vegetal, sărează, apoi dă tava în cuptorul încălzit la 200C pentru 25-30 de minute.
Salată originală cu pere și pui afumat: nu te vei plictisi niciodată de ea
Carnea tocată se pune într-o tigaie încălzită cu ulei vegetal. Între timp, ceapa și ardeiul se taie în cuburi mici, iar mărarul se toacă fin.
Imediat ce carnea tocată își schimbă culoarea, adaugă ceapa și ardeiul și amestecă bine. În continuare adaugă usturoiul trecut prin presa, sosul de roșii, pasta de roșii și amestecă bine.
La final, se adaugă sarea, condimentele și mărarul. Mai amestecă o dată și ia tigaia de pe foc.
Secretul unei omlete pufoase și aerisite, dezvăluit de gospodinele cu experiență
Stropește ușor cartofii cu brânză cheddar și întinde umplutura de carne tocată într-un strat uniform. Adaugă din nou brânză cheddar deasupra, lăsând o margine de aproximativ un centimetru de la margine.
Răsucește cu grijă conținutul tăvii într-o rolă, împingând treptat hârtia de pergament care se află dedesubt.
Lasă ruloul format pe hârtie, decorează-l cu brânză și mărar și dă-l în cuptorul încins la 200C pentru încă 10 minute.
La final, scoate rulada parfumată și apetisantă din cuptor. După ce se răcește un pic, taie rulada felii și servește-o pe masă. Combinația de cartofi cu brânză și umplutură de carne suculentă nu va lăsa pe nimeni indiferent.
Puteți experimenta la nesfârșit cu condimentele și umplutura. În orice caz, mâncare va fi foarte gustoasă și vei dori să pregătești din nou rețeta. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu