Mâncărurile cu ouă sunt preferate de foarte multe persoane, mai ales la micul dejun.
Îți oferim o rețetă pentru o omleta cu adevărat pufoasă. Dacă te-ai săturat deja de obișnuitele ouă prăjite sau fierte, îți sugerăm să pregătești o omletă luxuriantă. Secretul acestei omlete stă în proporție.
Ai nevoie doar de două ingrediente și puțină sare. Omleta se prepară fără ulei, deci este și un preparat dietetic minunat.
Supă cremă de urzici. Rețeta care aduce primăvară în bucătărie
Un detaliu important al acestei rețete este că ai nevoie doar de o furculiță. Dacă vei bate ouăle cu un mixer, omletă nu va fi pufoasă.
Ingrediente pentru două porții:
ouă - 4 bucăți,
lapte - un pahar,
sare după gust.
Sparge ouăle într-un castron și bate-le cu o furculiță. Folosind un pahar, măsoară cantitatea de ouă.
Toarnă exact aceeași cantitate de lapte în bolul cu ouă. Din nou, amestecă cu o furculiță până când compoziția se omogenizează. Adaugă un praf de sare.
Ficat de porc înăbușit în smântână: o rețetă simplă pentru un preparat delicios
Amestecul se toarnă totul într-un castron cu pereți groși, care se pune într-o cratiță cu apă. Cratița se pune pe aragaz și apa se aduce la fierbere.
După ce apa începe să fiarbă, se reduce imediat focul. Acoperă omleta cu un capac și gătește-o timp de 20 de minute.
Salată cu spanac, ouă și un ingredient secret. Nu rata rețeta!
Scoate cu grijă vasul cu omleta. Trece de-a lungul marginilor castronului cu o spatulă de silicon și răstoarnă omleta pe o farfurie. Omleta va fi luxuriantă și foarte fragedă. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News